Élet-Stílus

Ellenőrizze gumicukorral, eltört-e a gyerek csontja – fura tanácsot kapott a sürgősségin egy brit anya

A nőnek egy nővér beszélt a módszerről a sürgősségin.

Fura tippet adott szülőtársainak egy brit anya – írja a brit Metro. Wendy Wood egy Facebook-bejegyzésben azt írja, egy kórházi nővér tanította meg arra, hogyan ellenőrizze baj esetén gumicukorral, hogy törött-e csontja a kislányának.

Wood azt írja, a kislánya, Grace az iskola első napján elesett a játszótéren. A kislány arca és a szeme környéke csúnyán véraláfutásos lett. Az anya azonnal kórházba rohant a kislánnyal, ahol kiderült, hogy szerencsére nincs komolyabb baj. Egy nővér azt mondta a nőnek, hogy legközelebb, egy egyszerű módszerrel maga is megállapíthatja, hogy eltörött-e a gyerek arccsontja.

A nővér szerint gumicukrot kell adni a sérült gyereknek, és megkérni, hogy rágja szét. Ha meg tudja csinálni, nincs komolyabb gond, ha viszont nem, akkor irány a baleseti.

Wendy Wood posztjára rengeteg hozzászólás érkezett, közöttük egy ausztrál orvosnőé, aki azt írta, a gumicukros módszer teljes képtelenség. Ley Anne azt írja, élete legnagyobb részében sürgősségin dolgozott, és soha sem jutna eszébe arra kérni egy sérült gyereket, hogy rágcsáljon édességet, hiszen ha valóban eltört az arccsont, az a legjobb, ha semmit sem eszik a gyerek, amíg nem kap orvosi ellátást.

Soha nem jutna eszembe, hogy csak az időmet vesztegették, ezért kérlek benneteket, legyetek szülők, a diagnosztizálást bízzátok ránk, a gumicukrot pedig hagyjátok meg későbbre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik