Élet-Stílus

Őrült összeget gyűjtöttek a gyerekek limonádé-árusítással

Gyerekkórháznak adták a pénzt, és akkor indult be igazán az adakozás.

Az ohiói Amanda Zerbe-nek három gyereke van, éppúgy, mint legjobb barátnőjének, Hillary Weidnernek.

Szeptember elején Zerbe ötéves kisfia, Jack megkérte anyját, állítsanak fel egy limonádé-árusító standot. Természetesen a többi tesó és a három Weidner-gyerek is beszállt a buliba, és mintegy háromnegyed órás árusítással 148 dollárt (45 ezer forint) kerestek, leginkább a kedves szomszédok jóvoltából.

A szülők meggyőzték őket, hogy a pénzt adják oda a Cincinnati gyerekkórháznak – egyrészt, hogy a gyerekek megérezzék, milyen érzés segíteni, másrészt mert korábban ebben a kórházban műtötték meg Weidnerék legnagyobb lányát, Beatrice-t. A kislány májátültetésnek köszönheti életét: egy 12 órás műtét során anyja májának egy részét kapta meg.

Az ABC News cikkéből kiderül, hogy két család készített egy óriási csekket ábrázoló papírt a 148 dollárról, és bevitték a kórházba, természetesen a limonádé-árusítás során begyűjtött pénzzel együtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hillary Kelly Weidner (@hillarykweidner) által megosztott bejegyzés, Szept 29., 2019, időpont: 6:22 (PDT időzóna szerint)

És nem is sejthették, hogy a gyűjtés valójában csak ekkor kezdődött.

A gyerekeket és a „csekket” ábrázoló képet ugyanis Weidner-anyuka kitette az Instagramra, azzal, hogy ha még bárki támogatná az ügyet, utaljanak a számlájára. És utaltak. Hillary Weidner a Good Morning America portálnak elmesélte, eddig

125 ezer dollárt (38 millió forint) sikerült összegyűjteni.

Mondhatni, a limonádé-árusítással.

FRISSÍTÉS: a legfrissebb Facebook-poszt szerint már 155 ezer dollárnál járnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik