Élet-Stílus

Egy orvosnak a tudta nélkül lett 17 gyereke

A 17 gyerek közül lehet, vannak, akik nála még rosszabbul jártak.

Egy oregoni orvos 5,25 millió dollárra, azaz 1,6 milliárd forintra perli az Oregoni Orvostudományi Egyetemet, miután rájött, hogy legalább 17 gyereknek lett a biológiai apja a tudta nélkül – írta az NBC News.

Dr. Bryce Cleary elsőéves hallgató volt az egyetemen harminc évvel ezelőtt, mikor felajánlotta a spermáját a termékenységi klinika személyzetének. Akkor abban állapodtak meg, hogy

  • maximum öt gyerek foganhat meg belőle
  • olyan anyáktól, akik Oregonon vagy a csendes-óceáni Északnyugaton kívül élnek,
  • a gyerekek előtt mindörökre titokban marad a kiléte.
  • a spermája fennmaradó részét pedig csak kutatásra használhatják fel.

De 2018 márciusában két lánytestvér vette fel vele a kapcsolatot, hogy ő az apjuk, miután az Ancestry.com családfakutató oldalon erre találtak információkat, és ezt bizonyítják az egyetemtől kapott dokumentumok is. Cleary ezek után szembesült azzal, hogy nem csak a két lánynak, hanem legalább 17 gyereknek az apja.

A férfit az bántja, hogy nagy volt rá az esély, hogy valamelyik gyereke ugyanarra a főiskolára, templomba jár vagy ugyanabba a társaságba tartoznának anélkül, hogy tudnának róla. Illetve hogy valamelyik leszármazottját vizsgálja vagy kezeli, mikor az oregoni Corvallisban volt háziorvos.

Az orvos szerint a szerződés megszegése „extrém mentális és érzelmi fájdalomnak, kínnak és szenvedésnek tette ki, aminek jelentős és negatív hatása volt a személyes, szülői és házastársi kapcsolatára”.

Cleary szerdán tartott sajtótájékoztatót ahol fia James Cleary mellett ott volt egy biológiai lánya is, Allysen Allee is, akivel ekkor találkoztak életükben először – írta a Katu.com.

Allee 2015-ben ismerte meg az első féltestvérét, aztán még többre bukkant, egyikőjük jó barátja is lett.

Szerinte még többen is lehetnek Cleary-től, akik a húszas éveikben járnak. Egymás mellett élhetnek, sőt, akár még randizhatnak is egymással, anélkül hogy tudnák, hogy testvérek.

A klinika nem akarta kommentálni az ügyet.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik