Élet-Stílus

A kishúgát védelmezve halt meg egy 15 éves floridai fiú

Számos szúrt sebbel menekült a támadó a rendőrök elől.

Hősként tiszteli a családja és az ismerősei azt a 15 éves, floridai fiút, aki azért halt meg múlt héten, csütörtökön, mert az ötéves kishúgát védte egy rablótól – írja egy helyi hírportál.

A rendőrséget szeptember 26-án, délután négy órakor, járókelők értesítették egy gyanúsan viselkedő, sérült férfiről, akit a Charlotte megyei Port Charlotte utcáin láttak. Egy járőr kiment ellenőrizni a férfit, aki azonnal menekülőre fogta, amint meglátta a rendőrautót. A 27 éves Ryan Cole-t előállították. A férfi kezén és oldalán több szúrt seb látszott.

Később kiderült, hogy Cole betört egy házba, ahol két gyereket talált, a 15 éves Khyler Edmant, és a fiú ötéves kishúgát. A rendőrség szűkszavú közleményében csak annyi áll, hogy a betörés erőszakba torkollt, a 15 éves Edman pedig a testvérét védve, a helyszínen meghalt. Az nem hozták nyilvánosságra, mi okozta pontosan a fiú halálát.

A család először névtelenséget kért a hatóságoktól, néhány nappal később mégis úgy döntöttek, hogy a nyilvánosság elé állnak. A család számára online adománygyűjtés indult, ahol két nap alatt több mint 23 ezer dollár (7 millió forint) gyűlt össze.

A rendőrség egyelőre betöréssel és lopással vádolta meg Cole-t, de közölték, a nyomozás még folyik, újabb vádemelések várhatók. A bűncselekmény elkövetésekor Cole próbaidőn volt, a droghasználó férfit többször letartóztatták már kisebb bűncselekmények miatt.

(Kiemelt képünkön Kyler Edman, fotó: az Edman család)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik