Élet-Stílus

Véletlenül megnyerte a 10 kilométeres futóversenyt a 9 éves fiú, aki 5 kilométerre nevezett

Az anyja közben pánikba esve kereste az „elveszett” fiút.

Csak annyi tűnt fel a 9 éves, minnesotai Kade Lovellnek, hogy az 5 kilométeres futóverseny, amire benevezett, kicsit mintha hosszabb lenne, mint amire számított. Kicsivel később megtudta, hogy valójában egy 10 kilométeres versenyt futott le, amit meg is nyert – írja a Guardian című brit lap.

Kade a Francis Franny Flyer futóverseny 5 kilométeres, ifjúsági kategóriájában indult el szeptember 22-én, a minnesotai Sartellben. Elnézte azonban a kanyart, ami a célhoz vezette volna, helyette a futott tovább a felnőttek 10 kilométeres távján. Észrevette, hogy a táv mintha hosszabb lenne, mint amire számított, ezért összezavarodott, de akkor észrevett egy nőt, aki biztatta, hogy hajrá, fusson tovább.

Heather Lovell, a fiú anyja közben aggódni kezdett az 5 kilométeres táv céljánál, mert a fiának már be kellett volna érnie. Az autójával visszament a futók mellett a rajtig, aztán a pánikba esett, mindenkit megállított és arra kért, hogy segítsen megtalálni az eltűnt fiát. Akkor tudta meg, hogy Kade még mindig fut, amikor egy szurkoló értesítette Heather sógorát, aki a 10 kilométeres verseny mezőnyében futott, hogy egy fiatal fiú fut az élen, igen jó tempóban.

A kilenc éves Kade Lovell 48 perces eredménnyel nyerte meg a felnőttek 10 kilométeres versenyét, egy egész percet verve a 40 éves második helyezettre. A fiúnak persze nem ez volt az első versenye: hat éves kora tagja egy terepfutó klubnak.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik