Élet-Stílus

Két órán át kerestek egy szatírt egy kukoricalabirintusban a kaliforniai rendőrök

Már majdnem feladták a keresést, amikor egy váratlan helyen rátaláltak a gyanúsítottra.

Egy nő zaklatása, és a távoltartási végzés megszegése miatt tartóztatta le a rendőrség szombaton reggel a 29 éves Ryan Kenneth Wattot a kaliforniai Petalumaban. Az őrizetbe vétel azonban nem volt egyszerű: a gyanúsított két órán bújócskázott a rendőrökkel egy kukoricalabirintusban – írja egy helyi lap.

A petalumai rendőröket pénteken este, egy perccel kilenc óra előtt értesítették arról, hogy Watt megszegte azt a bírói végzést, ami megtiltotta neki, hogy kapcsolatba lépjen a volt barátnőjével. A férfi korábban, többször jelent meg hívatlanul a nő a lakásában, feltörte a közösségi portálokon regisztrált profiljait, illetve üzeneteket küldött a nőnek azt bizonygatva, hogy követi a mozgását, tudja, hogy mikor, merre jár. Watt most telefonon, és üzenetekben arra próbálta meg rávenni a nőt, hogy vonja vissza az ellene tett feljelentését.

Mivel Watt hajléktalan, a rendőrök először azokon a helyeken keresték a férfit, ahol az utcákon élők szoktak gyülekezni. Meg is találták, de Wattnak sikerült elfutnia előlük. Másnap reggel aztán a férfit ismét kiszúrta egy járőr. A férfi ismét menekülőre fogta, átfutott egy autópályán, és bevetette magát petalumai kukoricalabirintusba.

Watt két órán keresztül bujkált a három méter magas növények közé vágott, négy hektáron elterülő útvesztőben. A rendőrök közben körbevették a labirintust, két-háromfős keresőcsapatokat küldtek az útvesztőbe, és még egy helikopter is bekapcsolódott a keresésbe, de sehogy sem tudtak a szökevény nyomára bukkanni.

Két órával később, amikor kezdett kifogyni a helikopter üzemanyaga, a rendőrök már fel akarták adni a kutatást. Ahogy az egyik rendőr kifelé jött a labirintusból, észrevett egy tyúkólat. Csak a biztonság kedvéért ellenőrizte le, de odabent találta Wattot.

A férfit letartóztatták, és megvádolták távoltartási végzés megszegésével, bűncselekmény áldozatának befolyásolásával, és azzal, hogy ellenállt a letartóztatásnak. A férfit a megyei börtönbe szállították, az óvadékát pedig 250 ezer dollárban (közel 77 millió forintban) állapította meg a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik