Élet-Stílus

Hatalmas adag kokainnal buktak le a nyugdíjasok

Roger és Sue Clarke-ot tavaly decemberben, Liszabonban tartóztatták le egy hajón, miután csomagjaik bélésében nagy mennyiségű kokaint találtak – írja a Mirror. A 71 éves brit nagymama a vád szerint 376 millió forint értékű kokaint akart becsempészni Európába egy karibi luxusút után. A nőt és 72 éves férjét a közelmúltban egyaránt bűnösnek találták,

8-8 év börtönre ítélték őket, büntetésüket ráadásul nem otthonukban, az Egyesült Királyságban, hanem Portugáliában kell tölteniük.

Sue Clarke a tárgyalás előtt egy levélben panaszkodott a rossz körülményekre, a fűtetlen cellára és a nyelvi akadályokra.

Fotó: iStock

Roger Clarke Saint Lucia szigetén kapott négy bőröndöt, melyet állítása szerint egy barátja rendelt tőle. A rendőrök a csomagok bélésében utóbb 9 kilogramm kokaint találtak. A bírót nem győzte meg a nyugdíjas érvelése: a pár az elmúlt két évben négyszer is Latin-Amerikába hajózott, amit anyagi körülményeik miatt nehezen engedhettek volna meg, ráadásul a kihallgatáson és a tárgyaláson ellentmondásba is keveredtek.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik