Élet-Stílus

Tetemes adósságot halmozott fel a brit bojlerszerelő, miközben másokon segített

Azt mondja, számára fontosabb a rászorulók biztonsága és boldogsága a pénznél.

Kis híján csődbe vitte a jó szíve James Anderson brit bojlerszerelőt. A Burnleyben élő, 52 éves férfi ingyen kezdett el idős, és rászoruló embereknek dolgozni, csakhogy közben tetemes adósságot halmozott fel, a cégét pedig le kellett építenie. Aztán a története elterjedt az interneten, és úgy tűnik, hirtelen minden jóra fordult – írja a brit Metro.

Anderson tudta, hogy hatalmas kockázatot vállal, amikor megszüntette a magánvállalkozását, hogy egy non-profit céget indítson helyette, de úgy érezte, ez a helyes út számára. A váltásra akkor szánta rá magát, amikor egy idős férfinél járt, akinél rettenetes munkát végzett egy másik szerelő. Anderson terve az volt, hogy ingyenesen végez javításokat, idős embereknek, fogyatékkal élőknek, és rászorulóknak, miközben majd adományokból tartja fent magát.

Munka akadt is bőven, adományok azonban nem nagyon érkeztek a céghez. Andersonnak először két munkatársától kellett megválnia, akik az adminisztrációval, és a hirdetésekkel foglalkoztak, majd hiteleket vett fel, azt remélve, hogy hamarosan jobbra fordul a helyzet.

Azt mondta, az adósság az csak adósság, őt sokkal jobban érdekli az, hogy akiken segített, boldogok, és biztonságban vannak.

Már több mint 8 ezer font (kb. 3 millió forint) tartozást halmozott fel, amikor megtörtént vele a csoda. Néhány nappal ezelőtt elkezdett terjedni az interneten egy fotó, egy nulla fontról kiállított számláról, amit Anderson egy 91 éves, leukémiás asszonynál elvégzett munka után állított ki. Miután a brit hírportálok megírták a non-profit vállalkozás történetét, az adományok áramlani kezdtek Andersonhoz.

A nemes lelkű bojlerszerelő három nap alatt 80 ezer fontot (kb. 30 millió forintot) kapott.

Anderson azt mondja, nagyon meghatotta az emberek segítőkészsége. Megígérte, hogy folytatni fogja a munkát, első körben pedig visszaveszi a kollégáit, akiket el kellett bocsátania. A bojlerszerelő nem csak adományokat kap, de rengetegen keresik meg azzal is, hogy adjon tanácsokat egy hasonló vállalkozás beindításához.

(Kiemelt képünkön James Anderson, fotó: Facebook)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik