Élet-Stílus

Majd felrobbant az amerikai anya, amikor megtudta, hogy a fiának az iskola mosdójában kell tanulnia

A 11 éves, autista fiú nemrég került új iskolába.

Hatalmas felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban egy középiskola, amelyikben egy mosdóban kellett tanulnia egy 11 éves fiúnak – írja a CNN.

A Washington államban fekvő Bellinghamben élő fiú anyja, Danielle Goodwin egy dühös Facebook-bejegyzésben azt írja, szabályosan sokkot kapott, amikor múlt héten, csütörtökön bement Whatcom középiskolába, és meglátta, hogy a fia asztalát és székét bevitték az egyik mosdóba. Amikor az első döbbenetből magához tért, azonnal fotózni kezdett, mert a saját szemének is alig hitte el, hogy ilyesmi megtörténhet.

Goodwin fia autista, ami miatt különleges figyelmet igényel.

A fiút nemrég helyezték át a középiskolába a helyi általános iskolából, ahol a könyvtárban tanulhatott. Az anya azt mondja, ahhoz, hogy a fia a legtöbbet hozhassa ki magából, csendre van szüksége, és hangos zajok hamar kiborítják. Mindezt közölte a fia új tanárával is, aki azt látta a legjobb megoldásnak, ha a mosdóba költözteti a fiút.

Shannon McMinimee, a Goodwin család ügyvédje azt nyilatkozta, hogy nem hiszi el, hogy az iskolában bárki jó ötletnek találta ezt a megoldást, és biztos benne, hogy ki lehetett volna találni valami mást, amivel nem alázták volna meg a gyereket.

Az anya a posztjában leírja, hogy eredetileg azt szerette volna elérni, hogy a fia a középiskolában is a könyvtárban tanulhasson, de erre nem kapott engedélyt, annak ellenére, hogy korábban soha semmilyen problémát sem okozott. A fia mosdóba kényszerítését nem csak megalázónak gondolja, de felelőtlennek, és veszélyesnek is, hiszen a fiúnak az autizmusa mellett egy autoimmun betegsége is van.

Az iskola közleményben tudatta, a vezetőség álláspontja szerint semmi gond nincs azzal, hogy a fiúnak egy mosdóban rendeztek be saját tanulószobát, hiszen a helyiséget régóta raktárként használták, nem pedig nyilvános mosdóként.

Greg Baker, körzeti tanfelügyelő elmondta, az iskolának már korábban számos alkalommal kellett hasonló megoldásokhoz nyúlnia a szűkös állami források miatt. Rendeztek már be ideiglenes tantermet a személyzet ebédlőjében, az igazgató irodáját pedig rendszeresen használták tárgyalónak, amikor ideiglenesen óvodát kellett működtetniük. Baker hangsúlyozta, hogy

az iskolát ebben az esetben is a jó szándék vezérelte, de megértik a felháborodást,

ezért megszüntetik a mosdóban berendezett magántantermet.

McMinimee azt mondja, 15 év tapasztalata van az oktatási ügyek terén, de ennél furcsábbat még soha sem látott. Az ügyvédnő képviseli majd a Goodwin családot a fiú megfelelő oktatásáról folyó tárgyalásokon az iskolával. McMinimee hozzátette, a legjobb az lenne, ha az iskola először bocsánatot kérne a történtekért.

(Kiemelt kép: Fotó: Facebook / Danielle Goodwin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik