Élet-Stílus

Gyanús részletek kerültek nyilvánosságra Diana hercegné balesete kapcsán

A francia hatóság kérte a férfit, aki koccant a hercegné autójával, hogy ne menjen Angliába a nyomozás során.

Diana hercegné 1997-ben szenvedett balesetet három másik emberrel az autójában egy párizsi alagútban, amiben ő maga és két másik ember is életét vesztette tragikus módon, míg testőre túlélte bár, de nagyon súlyos és maradandó sérüléseket szenvedett.  A DailyMail most megszólaltatta a férfit, Le Van Thanh-t, aki összekoccant aznap Fiatjával a Mercedesszel, amiben Diana ült, autója festésének színét ugyanis a nyomozás során megtalálták a Mercedes azon részén, ahol ütköztek az autóval.

Állítja, hogy ártatlan, és ezt a francia hatóságok is megerősítették, ugyanakkor megosztott egy érdekes részletet az ügy kapcsán. A francia hatóságok ugyanis utasították, hogy ne utazzon Angliába a nyomozás kapcsán, hiába kereste meg őt a Scotland Yard, hogy szeretnék kivizsgálni az ügyet belföldön is.

Tudom, hogy fel fog keresni még a Scotland yard. Számtalanszor mondták, hogy vissza fognak még térni. Mondták, hogy jönni fognak. Szeretnék, ha Angliába utaznék. Tudod, mit mondott a francia rendőrség nekem? Nem ugyanazok a törvények ott, mint Franciaországban, ne menj oda.

A balesetben szintén elhunyt Dodi Fayed képviseletére megbízott ügyvéd egyébként elmondta, hogy túl sok mozgásterük nem volt az ügyben, ami szerinte felvet kérdéseket.

Hatalmas kérdőjel van az ügy kapcsán, mert a francia hatóságok nagyon szerették volna a lesifotósokra kenni a dolgot. Le Van Thanh autója újra lett festve. A Mercedes nyilvánvalóan ütközött a Fiattal. Akár baleset volt, akár a sofőr túl gyorsan vezetett az alagútban, akár a Fiat Uno rossz sávon közlekedett, nem tudtuk kideríteni.

Kiemelt kép: Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik