Élet-Stílus

Egy éve ilyenkor Tiborczcal illusztrálták, hogyan kell sok pénzt hazavinni a közösből

Ezúttal is összeszedtük azokat a cikkeket, amik a legjobban érdekelték olvasóinkat egy évvel ezelőtt.

Hatalmas sikert aratott tavaly szeptemberben a Netpincér kezdeményezése. Az ételfutár cég a Vigyél Haza Alapítvánnyal összefogva indított virtuális éttermet, ahol a mai napig különböző összegekkel lehet támogatni az alapítványnál a jobb sorsra várakozó kutyákat. Mindezt úgy, hogy közben olyan finomságokat üthetünk fel rendelésnek, mint az Örömpörkölt, vagy A (kutya)ház specialitása.

Bár a Sargentini-jelentést már megszavazták, a kormány egy pillanatra sem állt le az Európai Unió ellen folytatott harccal. Ekkor épp uniós pénzből indítottak kampányt, amelyben az Unió liberális frakciójának (akkori nevén ALDE) vezetőjét, Guy Verhofstadtot is támadták. A korszellemet megragadva érkezett is a válaszvideó.

A klímaváltozás csak az utóbbi időben lett a közbeszéd slágertémája, de már tavaly foglalkoztunk a természetre leselkedő veszélyekkel, itt konkrétan egy újabb lehetséges kihalási hullámmal, aminek oka egyértelműen az emberi tevékenység lesz: a környezetszennyezés, a természetes élőhelyek elfoglalása és a klímaváltozás.

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól
Bolygónk 30-50 százalékát kellene visszaadni a vadvilágnak ahhoz, hogy megállítsuk a földtörténet hatodik nagy kihalási hullámát. Az emlősök biomasszájának 96 százalékát az ember és háziállatai adják.

Egy amatőr hacker közel 200 magyar lány Facebook- és  Messenger-fiókját törte fel viszonylag rövid időn belül egy nagyon átlátszó, mégis célravezető trükkel. Sokáig itt is azt hitték, hogy egy újabb Chrome-vírusról van szó, de egy szakértő rámutatott, hogy valójában egy időmilliomos hacker áll a dolog mögött, aki manuálisan küldözgeti áldozatainak az adathalász linkeket.

Sorra töri fel egy hacker magyar lányok Facebook-fiókjait
Eddig több mint százan dőltek be neki.

 

Kiemelt kép: @Renew Europe (Twitter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik