Élet-Stílus

Meztelenül énekelte a Hakuna Matata dalt a cserkészcsapat felnőtt vezetője a gyerekeknek

Egy másik esetben, két fiú szexuális zaklatásáért börtönre ítélték.

Egy New York-i anya eskü alatt nyilatkozta, hogy egy cserkészcsapat vezetője, Michael Kelsey az Oroszlánykirályban hallható Hakuna Matata dalt énekelte meztelenül, a „a csípőjét forgatva és a péniszét lengetve” 2012 április 13-án, egy esti úszás után az öltözőben a gyerekek, köztük a saját gyereke előtt.

Az anya, miután erről tudomást szerzett, a cserkészetnél jelentette az esetet, de nem sokkal később a cserkészet vezetője, Richard Robbins elmondta neki, hogy nem hisz neki. Azzal magyarázta Robbins az anyának, hogy ő „beszélt a többi fiúval, de ők semmit sem láttak vagy hallottak”.

Négy évvel később, az akkor Dutchess megye jogalkotójaként dolgozó Kelsey-t elítélték két 15 éves cserkész szexuális zaklatásáért egy éjszakai kempingezés alatt. Még az első estén az egyik nemi szervét 10-20 percen át tapogatta, miközben az aludni próbált a férfi Volkswagen Jettájában. Utána a másik 15 évest is tapogatni akarta, de ő megütötte a kezét. A gyerekek csak hónapokkal később merték elmondani, mit tett a cserkészvezetőjük.

Az anya eskü alatti nyilatkozata része annak a 320 millió dollárról, azaz 96 milliárd forintos polgári pernek, amit a két fiú szülei indítottak az Amerikai Cserkészszövetség ellen, mert

meggondolatlan, nemtörődöm és hanyag volt a tulajdona, vezetése, ellenőrzése és fenntartása alatt álló 95-ös Fiú Cserkészcsapatnál.

Az egyik 15 éves szülei azt mondták az NBC-nek, hogy a cserkészcsapatnak jelentenie kellett volna az esetet, de nem tettek semmit, csak saját magukat védték, és próbálták eltusolni az ügyet.

Hogy ez más csapatokban ne forduljon elő, a szülők egy törvényjavaslat elfogadását sürgetik, amely megköveteli a cserkészvezetőktől és ifjúsági szervezetekkel együttműködőktől, hogy azonnal kötelességük legyen a rendőrséghez fordulniuk, ha ilyesmi esetről hallanak.

Az Amerikai Cserkészszövetség a csatornával közölte, hogy a Hakuna Matata-esetet megvizsgálták, de annak semmi köze nem volt Kelseyhez, hanem egy fiatalhoz, aki nem megfelelően viselkedett, és arról a csapat vezetését azonnal értesítették. Azt viszont nem közölték, hogy a fiatal szintén egy cserkész volt-e.

A 41 éves, mindenki által kedvelt Kelsey, aki a helyi republikánusok „emelkedő csillaga”, egy vállalkozást is vezet, ami kajakozást és kempingezést szervez gyerekeknek és felnőtteknek. Pontosabban most annyira nem tudja vezetni, mert éppen börtönbüntetését tölti. Továbbra is ártatlannak vallja magát, az ítélete megsemmisítését legutóbb júliusban kérte, de elutasították.

A 15 évesek esetében a letartóztatásra egyébként végül úgy került sor, hogy a két fiú elmesélte egymásnak, mi történt velük, aztán egy cserkészparancsnok-helyettesnek elmondták a történteket, aki pedig egyből Robbinshoz fordult. Robbins egy évre felfüggesztette Kelseyt, de ezt nem mondta el se a gyerekeknek, se a szüleiknek. Mikor végre a szülők is tudomást szereztek az esetről, Robbins házához mentek, aki azzal kezdte

Olyan büszke vagyok, hogy a fiúk elmondták nektek.

Kelseyt végül törbe csalták, az egyik anyával való telefonbeszélgetését rögzítették, akinek azt mondta, hogy tényleg megpróbálta molesztálni a két fiút, és hogy mindig van ez az érzése, ami miatt uralkodnia kell magán. Hozzátette az is, hogy azt gondolta, hogy szerelemes a fiába.

A bíróságon később azzal védekezett, hogy

én nem vagyok bűnös, én áldozat vagyok. Nem vagyok pedofil, nem vagyok perverz.

Ugyanis azt mondta, hogy a családjában több mentális beteg is volt, és a fiú anyja a telefonhíváskor „kihasználta” őt.

Kiemelt kép: New York State Police

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik