Élet-Stílus

Szenteltvizet locsoltak papok a repülőről, hogy gyógyítsák a részegeskedést és a paráználkodást

Az orosz Tver lelkészei az égbe mentek, hogy meggyógyítsák a város lelkeit.

Száva , Tver és Kasinszki metropolitája Alexander Goriacsev atyával és két másik lelkésszel szállt repülőre szerdán, hogy légi áldást adjanak az Összorosz Józanság Napja alkalmából.

A papok 70 liter szenteltvizet használtak fel ehhez, és két ikont is magukkal vittek, a „Kimeríthetetlen Kelyhet”, amelyről azt állítják, hogy gyógyítja az alkoholizmust és a kábítószer-függőséget, és egy Keresztelő Szent Jánost ábrázoló ikont. A gépen utazott egy házaspár is, akik azt állítják a férj csodálatos módon gyógyult ki az alkoholizmusából.

Az nem világos – írta a Moscow Times –, miért éppen 70 liter szenteltvizet láttak ideális mennyiségnek a tveri lakosok eltévelyedéseinek leküzdésére. Talán több vizet vetnének be még súlyosabb esetekben.

Minden betegség egy vírustól ered, és minden vírus egy démon. Következtetésképpen minden betegség alapvetően spirituális betegség

– magyarázta Goriacsev.

Mikor a gép elérte a 200-300 méteres magasságot, az áldás megkezdődött, de előtte Száva még elmondott egy imát.

Sokan elkezdtek velük viccelődni, de Száva metropolita és Goriacsev is visszautasította ezeket.

Miért lenne ez egy vicc? Mert megpróbálunk segíteni embereknek megszabadulni a kórjaiktól? Támogatjuk az alkohol- és drogfogyasztás, valamint a paráználkodás megállítását, ez olyan nevetséges?

– mondta Goriacsev a Tvernews.com-nak, mikor megkérdezték, komolyan gondolták-e ezt.

Ne nevessenek, mi csak a munkánkat végezzük

– idézte még az orosz lapot a Moscow Times.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik