Élet-Stílus

Közel száz kisnyúl halálát okozhatta mentőakciójával egy állatvédő aktivista

Egy spanyolországi nyúlfarm állatait próbálta kiszabadítani a közösségi felületeken Mythical Mia néven szereplő, barcelonai állatvédő aktivista, de a mentőakciója balul sült el – írja a brit Metro.

A fiatal nőnek 16 nyulat sikerült kiszabadítania a katalóniai Osonában működő gazdaságból, de a farmerek üldözni kezdték, és állítólag rálőttek az autójára. A lövedékek szétrobbantották az egyik szélvédőt, aminek szilánkjai megsebezték a nő arcát. Minderről, közvetlenül az események után ő maga számolt be követőinek egy Insagram-videóban.

Fotó: Fotó: Instagram / Mythical Mia

A La Vanguardia című lap azt írja, a felháborodott helyiek szerint, az aktivista akciója miatt közel száz újszülött nyulat kellett elaltatni. Mia több, nemrég ellett állatot is elvitt, az utódaik ezért gondozás nélkül maradtak. Állítólag öt további vemhes nyúl pusztult el az erőszakos behatolás közben, néhány másik pedig elvetélt, vagy a gerincét törte a stressz miatt.

Mia tagadja, hogy egyetlen állatnak is bántódást okozott volna, azt mondta, nem ért hozzá csak azokhoz a nyulakhoz, amiket megmentett. Rágalomnak tartja azt is, hogy újszülött állatokat hagyott volna gondoskodás nélkül. Azt mondja, csak fiatal állatokat mentett meg, melyek még soha nem voltak vemhesek.

A katalóniai rendőrség szóvivője azt közölte, hogy vasárnap este egy csoport aktivista hatolt be egy osonai farmra, és eltulajdonítottak 14 nyulat. Amikor a rendőrség a helyszínre érkezett, az aktivisták már a gazdaságon kívül voltak, a rendőrök a hiányzó nyulakat nem találták meg. A helyszínen volt néhány farmer, közöttük és az aktivisták között feszültség alakult ki. A rendőrség elválasztotta egymástól a két csoportot, és elkísérte a környékről az aktivistákat. Később bejelentést kaptak, hogy egy autó szélvédője betört, és egy nő emiatt könnyebben sérült. Kicsi a valószínűsége annak, hogy a szélvédőt lövedék törte ki, sokkal valószínűbb egy tárggyal mértek rá ütést.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik