Élet-Stílus

Összeházasodott egy fával a kétgyerekes anya, azt tervezi, hogy „felveszi a fa nevét”

Az idősebbik gyereke nem igazán örült anyja döntésének.

A 34 éves Kate Cunningham barátok és a családtagok körében hozzáment egy fához a liverpooli Rimrose Valley Country Parkban. Előző este lánybúcsúja is volt, és azt is tervezi a kétgyermekes anya, hogy felveszi a fa nevét. A fa ugyanis bodzafa, angolul elder, a nő pedig a Kate Rose Elder nevet venné fel – írt a Liverpool Echo.

Cunningham mindezt azért tette, mert szeretné felhívni a figyelmet egy mellékút építését ellenző kampányra.

A barátom nagyon támogat a döntésemben. Még kellékeket is segített csinálni az ünnepségre

– mondta a nő, de nem a fáról, hanem ember barátjáról, majd megemlékezett az idősebb fiáról is, akit először feszélyezett anyja meghökkentő döntése, de aztán végül csak elment az esküvőre, az apja pedig az elejétől fogva nagyon segítőkész volt.

A hatóságok egy 5 kilométer hosszú utat terveznek építeni a parkon keresztül, hogy így enyhítsék a liverpooli kikötőbe tartó forgalom torlódását, a helyiek viszont – nem meglepő módon – ennek nagyon nem örülnek.

Cunnningham akciója egyébként nem teljesen eredeti, hasonló esküvőket tartottak mexikói aktivisták, akik az illegális fakitermelésre hívták fel a figyelmet.

Az anyának a park megmentése mellett a fejében motoszkált a zöld terület megmentése mellett, hogy az anyja egy asztmarohamba halt bele, és neki is volt egy tüdőbetegsége, ami miatt hajlamos tüdőfertőzést kapni. Az egészség pedig mindennél fontosabb, a levegő szennyezettsége pedig így is magas már, olyan megoldást kell találni, ami nem növeli azt, nyilatkozta a lapnak.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik