Élet-Stílus

Letiltották a Vaginabiblia hirdetéseit a közösségi médiumok

Az összes nagy közösségi médium, így a Facebook, az Insragram, és a Twitter is számos olyan bejegyzést tiltott le, melyek Dr. Jennifer Gunter nőgyógyász frissen megjelent, The Vagina Bible (Vaginabiblia) című, a női nemi szerv egészségéről szóló könyvét hirdették – írja a BBC.

A közösségi portálokról azok a hirdetések tűntek el, melyek szövegében szerepeltek a „vagina”, vagy a „vaginal” (vaginális) kifejezések. Azok a posztok, amelyekben nem szerepeltek ezek a szavak, megmaradtak.

Fotó: Goodreads

A Facebook például letiltott egy posztot, melynek ajánlószövege így szólt: „a Teen Vogue Dr. Jen Gunterrel beszélgetett mindarról, amit a vaginád egészségéről tudnod kellene, miközben főiskolára készülsz”. Amikor a BBC rákérdezett az okra, a portál annyit válaszolt, hogy megvizsgálják az ügyet.

A Twitter ennél közlékenyebb volt. Azt írták, a nemi szervekre tett utalásokat tiltják a szabályaik, ezért ilyesmit tartalmazó posztokat automatikusan szűrik. Később a Facebook és a Twitter is visszaállította a kérdéses bejegyzéseket.

A vagina egy orvosi kifejezés, nem egy „mocskos” szó!

– írta az ügyre reagálva a Gunter a Twitteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik