Élet-Stílus

Két hétre az ágyékához varrták egy angol férfi kezét

Padlódeszkák darabolása közben, egy elektromos fűrésszel majdnem teljesen kettévágta a bal kézfejét az angol Anthony Lelliott. A 46 éves asztalos egyetlen rossz mozdulattal duplán amputálta magát: levágta a középső ujját, illetve a kézfeje egy darabjával egyben a mutató és a hüvelykujját. A londoni Tootingban működő St. George’s kórház orvosai azonban, csodával határos módon meg tudták menteni a kezét – írja a Sky News.

Az asztalos azt mondja, annyi vért veszített, hogy szinte semmire sem emlékszik a balesetből. Az egészet úgy élte meg, mintha kilépett volna a testéből, és ha visszagondol, csak azt látja maga előtt, hogy minden csupa vér körülötte.

Lelliott első körben egy tizenhét órás operáción esett át. Az orvosok először helyre tették a törött csontokat, aztán idegeket és érdarabokat műtöttek ki az alkarjából, és a lábfejéből, hogy áthidalhassák a csonkolt kézből hiányzó részeket. Az operáció közben az orvosok észrevették, hogy a középső ujjal komolyabb gondok vannak, mint gondolták, ezért úgy döntöttek, azt a testrészt feláldozzák és kéz többi részének megmentésére fókuszáltak. A középső ujj csontjait és bőrét a tenyér rekonstrukciójánál használták fel.

Így sem volt azonban elég bőr a roncsolt kézfejen. Az orvosok kivágtak egy darabot Lelliott bőréből az ágyékánál, majd odavarrták a sérült kézfejet. Két héttel később, amikor az ágyékről elég bőr nőtt át a kézre, a végtagot leválasztották. A plasztikai sebész, Roger Adlard azt nyilatkozta, ez volt a legkomplikáltabb amputációs eset, amivel pályafutása során dolga volt.

Anthony Lelliott azóta a rehabilitációnál tart, némileg már tudja is mozgatni a kezét, és érzékelni is képes vele. Úgy érzi, az orvosok valóságos csodát hajtottak végre.

(Az esetről további képeket IDE kattintva, a Sky News oldalán talál.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik