Élet-Stílus

Vezeték nélküli okostelefon töltés (x)

Szabadulj meg a vezeték adta bosszúságoktól.

Az elmúlt néhány évben kezd egyre elterjedtebbé válni a vezeték nélküli töltés. A technológiai vállalatok prémium okostelefonjai már rendelkeznek ezzel a technológiával.  Ez azonban nem újkeletű dolog, hiszen pl. elektromos fogkefék töltésénél már találkozhattunk ezzel a töltési megoldással. Három szabvány létezik, melyek indukciós töltést és mágneses rezonanciát használnak.

Ezek közül a legelterjedtebbnek a Wireless Power Consortium (WPC) QI szabványa bizonyul. A gyártók, köztünk a Legrand is törekszik a hatótávolság, töltési idő és teljesítmény hatékonyságának növelésére, folyamatos fejlesztésére. A Legrand a piacon legelterjedtebb QI szabványnak megfelelő indukciós töltője elérhető fali és bútorlapba süllyeszthető kivitelben, utóbbi mindössze 1,5 mm-rel emelkedik ki a bútorlapból. Az indukciós töltők elterjedése a közösségi terekben, vendéglátó egységekben, irodákban stb. is várható, mivel a QI szabvány egyaránt kompatibilis Android és iOS rendszerekkel, valamint kényelmes töltési lehetőséget biztosít anélkül, hogy okostelefon töltőnket mindig magunknál tartsuk.

Az okostelefont elég csak ráhelyezni a QI töltőre, mely azonnal megkezdi az eszköz vezeték nélküli töltését. Otthonunkban beépíthetjük igény szerint éjjeliszekrénybe, íróasztalba vagy konyhapultba is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik