Élet-Stílus

Akik elégedettek a szexszel, megteszik ezt a 10 dolgot

Nem a napi két szex, és még csak nem is az extrém szexpózok teszik harmonikussá hosszú távon a szexuális életet, hanem az, ha a mindennapokban két ember folyamatosan ápolja, gondozza kapcsolatát. Vannak, akiknek ez természetesen jön, de vannak, akiknek meg kell tanulniuk, hogyan viselkedjenek úgy a párkapcsolatban, hogy ne kopjon el a vágy, ne unják meg egymást és fenntartsák egymás iránt az érdeklődést.

A szexet az első helyre teszik

A legtöbb pár elköveti azt a hibát, hogy minden más fontosabb a mindennapokban: a bevásárlás, a gyerekek hurcolása, a munkahelyi problémák, a mosogatás, a haverok, a focimeccs akár. Ha ez hosszú távon így van, akkor a szexnek nincs helye és ideje a kapcsolatban, hiszen még csak hangulatot sem teremtünk arra, hogy legyen szerelmeskedés. A szexuális élet tehát ne az utolsó legyen, amit a nap végére hagyunk, hanem az első, amire szánjunk időt reggel, akár egy közös tusolásnál, vagy napközben egy lopott órával oldjuk meg egy hotelben, esetleg vegyünk ki egy hétköznap délelőttöt a munkából, és legyünk kettesben egymással. Ezt muszáj tervezni, tervezés nélkül elsikkadnak az együttlétek.

Megtanulják, mi indítja be a partnerüket, és mi az, ami elveszi a kedvüket a szextől

Azok, akik elégedettek a szexuális életükkel, tudják, mitől indul be a partnerük vágya, mire gerjed, és mi az, amitől elmegy a kedve a másiknak. Fontos ismernünk egymás libidóját, hogy mekkora, mennyi igénye van a szexre és mi az, ami felkelti az érdeklődését. Ez lehet a tánc, lehet a csókolózás, lehet egy szép fehérnemű, bármi. Szeretkezés közben megeshet, hogy a partner erősebben nyúl például a csiklóhoz, ami fájdalommal járhat együtt: jó, ha a partner tudja, hogy mikor, melyik mozdulattal vesz vissza az élvezetből. Természetesen ez nemcsak a szeretkezésre magára igaz, hanem arra is, ha valami olyan témáról kezdünk el beszélgetni randizáskor, ami garantáltan nem vezet majd a mókázáshoz.

Beszélgetnek egymással a szexről

A szexről beszélni nagyon nehéz lehet, pláne olyasvalakivel, akinek meg szeretnénk felelni, akit nem akarunk elveszíteni, aki a társunk. Pedig pont egymás előtt lenne fontos megnyílni, és pozitív visszajelzéseket adni az intim életünkről. Ezt a legjobb lenne azzal kezdeni, hogy megkérdezzük a partnertől, neki melyik három szeretkezés volt a legjobb, legemlékezetesebb. Ha pedig elkezdődik ez a beszélgetés, folytassuk tovább azzal a kérdéssel, hogy miért szerette, hogyan viselkedtünk vele akkor, ami miatt pont azokat a szerelmeskedéseket kedvelte a legjobban. Ez már jó irány arra, hogy tisztázzuk, mi mindennek kell történnie a szex előtt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat együtt. Például randik, szórakozás, meghitt hangulat.

Gyakran ölelkeznek, megérintik, simogatják egymást

Az ölelésre mindenkinek szüksége van, napi szinten többször is fontos, hogy ölelkezzünk azzal, akit szeretünk. Ez a lelki egészségünkre számára rendkívül fontos, ez a bizalom és az intimitás kifejezése. Az érzés, ami a tartalmas öleléssel együtt jár, nyugtató, egyfajta jutalom érzésként éli meg a szervezetünk. Ezek a simogatások, ölelések megtanítanak arra, hogy tiszteljük egymásban a férfit, a nőt, az anyát, az apát, hogy érezzük, fontosak vagyunk egymásnak. A mindennapokban sok-sok párnál eltűnnek az ölelkezések, eleinte csak ritkulnak, majd egymás mellé úgy fekszenek le aludni, hogy aznap egyáltalán nem is érintették meg egymást. Ez egyértelműen az elhidegülést jelenti.

Kettesben rendszeresen töltenek időt, hosszú hétvégéznek

Az utazás, a nyaralás jó hatással van a szexuális életre, egyszerűen azért, mert amikor pihenünk, kizárjuk a hétköznapokat és csak egymással foglalkozunk. A szép környezet, az idilli helyszín, az, hogy nem nekünk kell foglalkozni a reggelinek való beszerzésével máris könnyedebbé teszi a pihenést – bőven van időnk egymásra. A hosszú hétvégét nemcsak nyáron, hanem az év bármely szakában megszervezhetjük, éljük ezzel, csak jót tesz a párkapcsolatnak!

Szenvedélyesen csókolóznak

Az ovis puszi minden kapcsolatban ott van, ez az, amikor semmitmondóan, rohanva egymás ajkára nyomunk egy gyors puszit búcsúzásképpen. Ez nem csók, ez a kapcsolat szexuális életének nagy gyilkosa. Éppen ezért ahogy észleli bárki, hogy jelen van az életében, térjen vissza a felnőttek csókjára, amilyen gyorsan csak lehet. A csókolózás a szexuális élet előjátékának része, minden ott dől el. Ha képesek vagyunk egymásra vágyva, szenvedélyesen csókolózni, akkor a vágy még ott van a kapcsolatban, működik a kémia. A szenvedélyes csókokat kezdhetjük egy kihívással is, nézzük meg, hogy képesek vagyunk-e 15 percig egyfolytában csókolózni egymással!

Hétköznap rendszeresen randiznak

A heti minimum egy randi szükségszerű a párkapcsolatban, ezt úgy kell felfogni, hogy van a saját életünk, van a párunk élete és van a párkapcsolatnak is egy élete, amit nem szabad elhanyagolni. Akárhány éve is tart a házasság, újra és újra egymásra lehet találni a randizásokkal, ez lehet mozi, esti séta, vacsora, bármi, amire vágyunk. Érdemes egymásnak randicetliket írni, és egy adott napon, hetente kihúzni, majd megvalósítani egy héten belül.

Szemtől szemben beszélgetnek egymással

A minőségi időtöltés abból áll, hogy odafigyelünk egymásra. Legyen fontos, amit a másik mond, és ne nyomkodjuk közben a telefonunkat, nem facebookozunk. Minden nap legalább egy órát kütyük nélkül kellene tölteni, kettesben, csak egymással, szemtől szemben, ahhoz, hogy valóban beszélgessünk.

Egymás legjobb barátai

A véd- és dacszövetség lényege, hogy bár vannak gondok, mégsem adjuk ki a másikat a barátnőknek, családtagoknak, hanem először egymással beszéljük meg a problémát. Az is a lényege, hogy együttműködünk, hogy alkalmazkodunk egymáshoz és képesek vagyunk odafordulással a másikhoz közeledni. Az igaz barátságban képesek vagyunk a fájdalmunkat, örömünket, boldogságunkat, bosszankodásokat őszintén elmondani egymásnak. A barátságokat is évek alatt építgetjük, bizalommal, szeretettel állunk egymáshoz, önmagunkat adva. Ha a párkapcsolatban valamiért érzelmileg gátakat szabunk, akkor nem leszünk nyitottak a boldogságra.

Kimondják, hogy szeretlek!

A szeretlek szó igen fontos, az első szerelmi vallomás mérföldkő a párkapcsolatban, és a többi is jólesik, bármikor, amikor a partner mondja. A ló túloldalára sem szabad esni, akkor mondjuk ki egymásnak, ha tényleg ezt érezzük, akkor és ott, amikor érezzük, őszintén. Nem kell naponta százszor sem mondani, hiszen elcsépeltté válhat, elveszítheti a lényegét. Azok, akik hosszú távon harmonikus szexuális életet élnek, képesek kimondani az érzéseiket, akkor és ott, amikor feltör belőlük a vallomás.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik