Élet-Stílus

A falon át távozott a medve a házból

Coloradóban egyre bátrabban keresnek táplálékot a macik.

Erős fotót posztolt a coloradói Estes Park rendőrsége.

A település egyik házába betört egy medve, majd amikor menekülőre fogta, az épület oldalán keresztül távozott.

Estes Park rendőrsége / Facebook

A rendőrök szerint az állatot lomok szaga csábíthatta a házba. A lakók nem voltak otthon a medve megérkezése pillanatában, és amikor hazaértek, a maci megijedhetett, ezért áttört egy faburkolatú felületen.

A környéken egyébként jelentős a medvebűnözés, a Mirror szerint a macik tíz nap lefogása alatt 35 járműbe és 9 házba törtek be. Az említett Facebook-bejegyzésben a zsaruk a coloradói természetvédelmi területekért felelős munkatársak üzenetét is tolmácsolták; a vadőrök arra figyelmeztetnek, hogy a lakóknak a saját biztonságuk (és nem utolsósorban a medvék életének megóvása) érdekében zárva kell tartaniuk ingatlanjaik és járműveik összes bejáratát, ajtaját.

A parkőrök szerint a medvék annyira hozzászoktak, hogy kocsikból etetik őket, hogy már önkiszolgáló üzemmódra váltottak, és önállóan is megpróbálnak hozzájutni a remélt falatokhoz. A posztban az alábbi kérés is olvasható:

Kérjük, tegyenek meg mindent, hogy a medvék továbbra is vadon élő állatok maradhassanak. A medvék rendkívül okosak, ezért nekünk is célszerű így viselkednünk. Néha ehhez csak annyit kell tennünk, hogy fordítunk egyet a kulcson, vagy lenyomunk egy bezáró gombot.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik