Élet-Stílus

Hogyan éljem túl a nyári helyettesítéseket? (x)

A nyári időszakban minden a feje tetejére áll,  a szabadságukat töltő kollégák miatt gyakran ötször annyi munkát kell végezni, mint évközben, a helyettesítések és a szűkre szabott határidők pedig idegtépők tudnak lenni…

„Bolondokháza van az irodában!”

Nyáron, a munkahelyemen tengernyi feladatom lesz, helyettesíteni kell a kollégáimat, és én egyáltalán nem bírom a többletmunkával járó felelősséget. Olyan feladatokat is el kell végeznem, amelyek kicsit idegenek számomra, mégis olyan profizmust várnak el tőlem, mintha ez mindig az én feladatköröm lett volna – panaszolja István. – Inkább analizáló típus vagyok, ezért nyüzsögni, szervezkedni egyáltalán nem szeretek. Már reggel görcsben áll a gyomorom, és egész nap feszült vagyok. Este sem tudok kiengedni, folyton a teendőim járnak a fejemben, éjjel csak forgolódok az ágyban, nem jön álom a szememre. Komolyan mondom, ilyenkor kész idegbaj az életem. Sajnálom a családomat, mert a helyettesítések alatt annyira kipurcanok, hogy a nyaralást sem tudom élvezni. Nekem sem jó, hiszen hamar felkapom a vizet és folyton veszekszünk. Megpróbáltam a káros gondolataimat kizárni, de nem jártam sikerrel.

A feszültség idővel komoly bajokat okozhat

István nincs egyedül, sokan leszünk feszültek a nyári túlóráktól. Ilyenkor olyan munkákat is ránk lőcsölhetnek, amivel évközben egyáltalán nem kell foglalkoznunk, a megfelelési kényszertől és a túlhajszoltságtól kimerültek, feszültebbek lehetünk. A feszültség pedig nagyon nem tesz jót. Ha túlzottan meg akarunk felelni a munkahelyünkön, esetleg nagyobb teher hárul ránk, mint amit el tudunk viselni, számolnunk kell azzal, hogy a feszültség idővel testi bajokat okozhat. Kezdetben csak azt vesszük észre, hogy fáj a gyomrunk, szorít a mellkasunk vagy fáj a fejünk. Ezek olyan intő jelek lehetnek, amelyeket mindenképpen érdemes komolyan venni. Ezen az állapoton változtatni kell. Segíthet a Sedacur forte, ami a valeriána, a komló és a citromfű kivonatának kombinációját tartalmazza. Oldja a feszültséget, éjszaka pedig segíti az alvást. Csökkenti a feszültséget és az ingerlékenységet, lerövidíti az elalvás idejét és javítja az átalvás minőségét. A Sedacur forte nappal nyugtat, éjszaka pedig altat. Hozzászokni nem lehet, függőséget nem okoz, és nincs negatív hatással az autóvezetéshez szükséges képességekre sem.  A Sedacur forte vény nélkül kapható a patikában.

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik