Élet-Stílus

Elítélték a 118 gyereket örökbe fogadó „Szeretetanyát”

Zsarolásaihoz, csalásaihoz használta fel a gyerekeket.

Li Jangsziát filantrópként ismerték eddig Kínában, mivel örökbe fogadott 118 gyereket is, most 20 év börtönre ítélték zsarolás, csalás, hamisítás  és a társadalmi rend megzavarása miatt. A korábbi árvaház-tulajdonost, aki a „Szeretanya” elnevezést kapta, 113 millió forintnak megfelelő jüan megfizetésére is kötelezték. 15 társát – köztük barátját – is elítélték, írta a BBC.

Li 2006-ban került először a hírekbe azzal, hogy több tucat fogadott örökbe. Elmondása szerint azután döntött így, hogy a volt férje eladta a fiukat, akit megpróbált visszaszerezni. Ekkor ötlött fel benne, hogy más gyerekeken segítsen. Ji közben évről évre gazdagabb lett, miután még 1996-ban megvásárolt egy kicsi vasbányászattal foglalkozó céget.

Egy árvaházat is nyitott, amit „Szeretetfalunak” nevezett el, 2017-re már 118 gyereket adoptált összesen.

Közben olyan cikkeket írt, hogy rákkal küzd.

Ekkor történt az is, hogy bejelentést kapott a rendőrség Ji illegális tevékenységeiről. 2018 májusában a hatóságok arra jutottak, hogy a nőnek 20 millió jüanja és 20 ezer dollárja van a számláin, vagyis összesen több mint 850 millió forintja. Valamint több luxusautót is birtokolt. Arra is rájöttek, hogy 2011 körül kezdte el Ji az illegális tevékenységeit.

Az adoptált gyerekek közül többeket meggyőzött arról, hogy akadályozzák az építkezéseken folyó munkát, volt mikor arra is kérte őket, hogy fussanak a kamionok alá, így nem folytatódhatott a munka. Ezek után az érintett építkezési cégeket megzsarolta Li. Megint másoktól pénzt csalt ki a nő arra, hogy azt majd a Szeretetfalu építkezéseire költi.

Lit még akkor, 2018 májusában  letartóztatták, ekkor 74 gyerek élt még a faluban. Őket kormányzati és oktatási intézményekben helyezték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik