Élet-Stílus

Kövekkel dobáltak meg egy pandát unatkozó turisták

Egy kínai állatkertben vették videóra a magukról megfeledkezett látogatókat.

Futótűzként terjed a videó az interneten, amelyen turisták egy csoportja kövekkel dobál egy békésen sziesztázó óriáspandát – számolt be róla a Vt.

A Meng Da névre hallgató növényevő a felvétel elején teljes nyugalomban bóbiskol egy helyben, ami nem nyerte el a látványosságra szomjazó látogatók figyelmét, így kisebb-nagyobb kődarabokkal kezdték dobálni az állatot, hogy felébredjen és csináljon valami „pandásat”.

A felvételt az esetet külső szemlélőként végig néző többi turista közül készítette valaki, amit aztán feltöltött a Weibo nevű kínai közösségi oldalra, azóta több ezren látták már. Meng Da nem szenvedett komolyabb sérüléseket az incidens során, de annyi bizonyos, hogy a látogatók nagyon megrémítették, ami nem biztos, hogy jó hatással lesz a természetére.

A pandákat általában kedves, békés állatokként tartják számon a bambuszalapú növényevő táplálkozásuk miatt, ez azonban nem jelenti azt, hogy jó ötlet felingerelni őket. Rengeteg olyan dokumentált eset van, amikor pandák emberekre támadtak, mikor azok piszkálni kezdték őket. Igaz, akkor nem választotta el őket egy kerítés.

A kritikusan veszélyeztetett faj egyébként Kína nemzeti állatának és jelképének számít. A múltban hatalmas tiszteletnek örvendtek, szinte szent állatként kezelték őket, olyannyira, hogy Han Kao-cu kínai császár egyik hitvese, Dowager Bo császárné tetemét egy panda koponyával együtt temették el.

 

Kiemelt kép: Youtube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik