Élet-Stílus

Utolsó esélyt kapott az ír nő, aki ellen 648-szor emeltek vádat

Alig két nappal az után, hogy letöltötte tizenhat hónapos börtönbüntetését, ismét letartóztatták Dublinban Jennifer Armstrongot, mert bort lopott egy boltból. A 44 éves, hajléktalan nő, a priuszát tekintve rekordernek számít Írországban: hatszáznegyvennyolcadszor állt bíróság előtt. Carol Anne Coolican bírónő mégis úgy döntött, nem küldi újra rács mögé a notórius Armstrongot, hanem ad neki még egy esélyt – írja a Herald című ír hírportál.

A hajléktalan és alkoholista Armstrongot elmúlt évtizedekben mindig enyhébb bűncselekmények miatt tartóztatták le. A legtöbbször, 216 alkalommal nyilvános részegeskedésért, 88-szor lopásért, de van a bűnlajstromán könnyű testi sértés, és rendzavarás is.

Az ügyvédje szerint, a nő nagyon nehéz időket élt meg, és bár többször próbálta sínre tenni az életét, és a társadalom hasznos tagjává válni, mindig visszaesett. Legutóbb, amikor kiengedték a börtönből, egyetlen fillér nélkül tették utcára, a járandóságával máig tartoznak neki. Gyakorlatilag esélyt sem hagytak neki, hogy ne ugyanoda kerüljön vissza, ahonnan jött.

A bírónő megjegyezte, hogy bár Armstrongnak nem volt pénze, részeg volt, amikor elkapták. Egy pártfogó tiszt azonban azt mondta, ha a nő kap még egy esélyt, már másnap új életet kezdhet egy támogató szolgálat segítségével, akik megszabadítnák az alkoholfüggőségétől, és szigorú napirend mellett, lakhatást is tudnának biztosítani neki.

Coolican bírónő, figyelembe véve Armstrong tragikus múltját, a nyomorban töltött éveket, illetve a súlyos heroin-, és kokainfüggőséget, ami csodával határos módon sikerült leküzdenie. A nő büntetését felfüggesztette, hogy részt vehessen a támogató szolgálat rehabilitációs programján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik