Élet-Stílus

Így készíthetsz otthon, a mekis ár töredékéért McReggelit

A Mirror adott remek tippeket.

Bár itthon elsősorban nincs így, de a világ más részein a McDonald’s egyik legkedveltebb menüje a McReggeli. És most nem a nevetséges áron adott rántottára kell gondolni, hanem inkább a McMuffinra, amit lehet kapni tojásal, szalonnával vagy akár marhahússal is, ha az ember már korán kívánja a nehéz ételeket.

Akárhogy is, ezek az ételek otthon is elkészíthetők, sőt, kifejezetten jobb, ha otthon készítjük őket, mert így olcsóbbak és nem utolsósorban finomabbak.

Az elsőszámú érv a tojásszalámi. Kevesen tudják, de a tojás a gyorséttermek nagy részében így néz ki:

tojásszalámi

Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a McDonald’s éttermeiben így készítik a tojásos szendvicseket, csak azt, hogy egy otthon elkészített tükörtojás mindig jobban fog igazodni a mi ízlésünkhöz, mint a gyorséttermi.

Matek

A Mirroron megjelent cikk szerint négy szalonnás, kolbászos, sajtos reggeli muffin, két röszti és két narancslé 16 brit fontba, vagyis nagyjából 5800 forintba kerül.

Ez az ár még a brit árakhoz viszonyítva is magas, így nem csoda, hogy az emberek inkább otthon készítenék el maguktól a McReggelit.

Mel Philips-Peters, aki egykor szakácsként dolgozott megcsinálta sajátkezüleg a fent említett menüt kicsivel több  mint 7 fontért (2700 Ft) vagyis kevesebb mint féláron.

A cikk szerint a reggeli elkészítése mindössze 10 percig tartott, ám gyorsan tegyük hozzá, hogy Angliában a boltokban átalában kapni jó minőségű, előre elkészített brit muffint, így annak a megsütésével nem kellett bajlódni. A séf darált húsból gyorsan húspogácsákat formázott, amiket egy serpenyőben űtsütött, majd megpirította a kolbászt és a szalonnát. A rösztit is előre fagyasztott állapotban vette meg, így azt is csak át kellett sütni egy forró serpenyőben, a narancslevet pedig már csak pohárba kellett önteni.

A költségeket persze sokkal lejjebb is lehet vinni, ha saját magunknak készítjük egy a muffint és a rösztit is, ám akkor sokkal több időt kell a konyhában töltenünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik