Élet-Stílus

A metálzenére kötés a világ legjobb versenye

Minden idők legbetegebb vetélkedéséről szerencsére videófelvétel is készült.

Sok – de tényleg: nagyon sok – idióta versenyről írtunk már itt korábban, a feleségcipeléstől a mobiltelefon-hajításon át a sajt után gurulásig, de ami a napokban történt Finnországban, az minden korábbi hülyerekordot megdöntött.

A világon először megrendezett heavy metálra kötő verseny résztvevői pontosan azt csinálták, amit a vetélkedés nevéből gondolnánk: metálzenére kötöttek (mármint sálat, pulcsit, ilyesmiket). A labdarúgástól vagy a sakktól csak árnyalatokban különböző sportág első nemzetközi seregszemléjén tizenkét csapat vett részt.

Az egészet úgy kell elképzelni (persze felesleges elképzelni, mert alább meg is lehet nézni), hogy a színpadon áll egy zenekar, játssza a zúzós számokat, és közben az együttes egyik tagja nem basszusgitáron vagy mondjuk dobon játszik, hanem kötöget. Az egész annyira szürreális, hogy már most petíciót kellene indítani, hogy kerüljön be a következő olimpiai hivatalos programjába.

Ahogy az alább látható videón is elhangzik, rendkívül érdekes, hogy a kötés-horgolás általában meditatív tevékenység, de ez esetben inkább meglehetősen „energikus”.

A Joensuu városában megrendezett első nemzetközi versenyt a Giga Body Metal nevű japán csapat nyerte, akik a metálzenét nemcsak a kézimunkázással, de a szumóval is kombinálták. A felvétel végén őket láthatjuk.

Akinek ez a látvány kevés volt, annak (sem) ajánljuk az alábbi vágatlan 47 perces videót:

 

Nézegessen fotókat sajt után rohangáló emberekről!
Íme a tejtermék-utolérés Mozartjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik