Élet-Stílus

19 éves és hidzsábot hord az internet új rapper sztárja

Úgy akar betörni, hogy a hitét sem hagyja el közben.

Hatalmas népszerűségre tett szert egy videó, ami egy malajziai tehetségkutatón készült egy rapper lányról. Ő volt az egyetlen nő a megmérettetésen. És hidzsábot hord.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bisu Tapi Selamat (@bungaisme) által megosztott bejegyzés, Nov 11., 2018, időpont: 5:40 (PST időzóna szerint)

Noor Ayu Fatini Mohd Bakhari, vagyis Bunga azóta az ország népszerű YouTube-műsorában, a délkelet-ázsiai tehetségeket felvonultató, 16 Barisban is szerepelt, most júniusban pedig fellépett a malajziai kultúra legnagyobb művészeti showcase-én, a Pesta Rayán.

Malajziában az 1990-es évektől népszerű a hiphop, de azóta a férfiak uralták a szcénát. Bunga pedig azon kevesek közé tartozik, aki nem csak nő, hanem még hidzsábot és a tradicionális maláj ruhát, a baju kurungot is viseli, ami az iszlám szerénységet jelképezi.

De nemcsak Malajziában ritka a hidzsábot viselő rapper, hanem szerte a világban. Bunga tudatosan úgy döntött, hogy a hite megtartása mellett vág bele a zeneiparba, de mindezt végül csak pár perccel a tavaly novemberi show előtt döntötte el.

Amikor kiértem a helyszínre, még rendes ruhát viseltem. Az utolsó percben vásároltam magamnak ott egy baju kurungot

– mondta a 19 éves lány az AP-nek. Persze, nem mindenki örül annak, hogy így öltözködve rappel, de ez nem akadályozza meg őt abban, hogy még nagyobb hírnévre tegyen szert.

Észrevettem, hogy sok hidzsábot hordó szeretne rappelni. Szerintem ez jó, mert nem szabad azzal törődnöd, amit mások mondanak.

Mondandójában mindig kerüli az obszcenitást, szövegei a saját életéről szólnak, az elektronikai bolti munkájáról, az őt ért zaklatásokról, a szerelemről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik