Élet-Stílus

Felháborodott az anya, miután 36 ezret költött arra, hogy a gyerekének plüss játékot nyerjen

Száz alkalommal játszott, de csak egyszer nyert.

Egy folkestone-i anya 100 fontot, vagyis úgy 36 ezer forintot költött arra, hogy egy markolós automatával plüssállatokat nyerjen gyerekének, most pedig teljesen fel van háborodva – írta a Kent Live.

A 34 éves Cheryl Holden nyaralni volt az öt hónapos fiával, Ashtonnal, párjával és annak  családjával Rye-ben, mikor elkeveredek egy játékteremhez. A nő odament az egyik ilyen géphez, amivel plüssöket lehet kihorgászni, 1 font (360 forint) volt négy próbálkozás.

Már 35-40 fontot költött el, amikor odament az egyik alkalmazotthoz panaszkodni, aki kinyitotta a gépet, és valamit átállított. Holden így egyből nyert is, egy Dumbo-plüsst, majd az alkalmazott visszaállította a gépet. Az anya azonban még akart nyerni a csecsemőjének, de nagyon nem jött össze.

Amik ott vannak, azokat nem tudod megvenni egy boltban sem. Azok a fajták, amiket csak az interneten tudsz megrendelni

– nyilatkozta az anya.

Szóval még úgy 60 fontot költött el a következő napokban a gépnél, de sosem nyert. Újra panaszkodott, de nem jutott semmire. Valahogy megszerezte az üzlet egyik menedzserének a számát, akitől kárpótlást kért, de a válasz csak nevetés volt, és az, hogy abból a gépből 100 font kevés, hogy nyerjen valaki, és nem is fogják komolyan venni a panaszát

A fiam még csak öt hónapos, de ha elég nagy lesz, valószínűleg elszomorítja majd ez az eset

– mondta Holden.

A játéktermet üzemeltető Playnation egyelőre nem akart semmit se mondani a konkrét esetről a Kent Live-nak, de azt hozzátették, komoly vizsgálatot indítottak az ügyben. Arról is beszéltek, hogy sosem akarnak csalni, ahogy kihasználni sem, sem gyerekeket, sem „sebezhető felnőtteket”.

A VOX egyébként pár éve – igaz, az Egyesült Államokban, de – utánament ezeknek a játékoknak, és arra jutott, hogy a gyártó a markoló karjait úgy állítja össze, hogy egy adott pillanatban túl szorosan fogjanak össze, így kiessen belőle a játék. A gép tulajdonosa ezen még állíthat, attól függően, mennyire szeretné, hogy nyerjenek vele (nem elhanyagolható szempont, hogy néha „engedniük kell”, hiszen, ha nem teszik, senki sem akar majd a markolós géppel játszani).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik