Élet-Stílus

Saját otthonukban tartanak túszként sirályok egy idős, brit házaspárt

Napok óta nem tudja elhagyni otthonát egy idős házaspár az angliai Morecambe városban. A 77 éves Roy Pickard és a 71 éves felesége, Brenda azért nem tudnak kimozdulni otthonról, mert valahányszor kilépnek az ajtón, dühös sirályok támadnak rájuk – írja a Telegraph.

A probléma azzal kezdődött, hogy a házaspár házának tetején kötött ki két sirályfióka. Nem sokkal később két felnőtt madár is megjelent, hogy vigyázzanak rájuk. A sirályok fenyegetésként tekintenek a házban élő emberekre, így Roy Pickard valahányszor kilép az ajtón, a madarak kíméletlenül rátámadnak.

Az idős férfinek az egyik alkalommal, súlyos sebekkel borított, vérző fejjel kellett kórházba mennie.

Roy Pickard azt mondja, a felesége már beteges, ritkán hagyja el a házat, ezért ő intéz mindent, amit házon kívül kell. Szerencsére a konyhából nyílik egy ajtó a garázsba, így meg tudja oldani, hogy autóval elmenjen bevásárolni, de ez a megoldás nem közel sem ideális, mert a garázsajtó így nyitva marad, amíg haza nem ér.

A helyzet azért tudott idáig fajulni, mert a nyugdíjas párt fogva tartó madarak ezüstsirályok, vagyis védett állatok, akiket a költési időszakban nem szabad zavarni.

A hatóságok annyit közöltek az idős házaspárral, hogy nagyon sajnálják, de nem sokat tehetnek. Az önkormányzat azt ígérte, találni fognak megoldást arra, hogy ha szükséges, Roy el tudja vinni Brendát is otthonról. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy évek óta figyelmeztetnek mindenkit, hogy tegyék sirálybiztossá az otthonaikat a költési időszak előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik