Élet-Stílus

A neten koldul pénzt álomutazásra egy fiatal pár, mert az nem fér bele nekik, hogy dolgozzanak

Az Instagram-követőitől kér pénzt álomutazására egy fiatal, német házaspár, mert szerintük az szóba sem jöhet, hogy munkát vállaljanak. Catalin Onc és felesége, Elena Engelgardt jelenleg a fiú anyjánál élnek, akinek két állása is van, hogy támogathassa őket – írja a brit Metro.

Cat és Elena azt tervezik, hogy egy tandembiciklivel tekernek el Németországból „Afrikába, vagy még tovább.” A céljuk az, hogy megmutassák követőiknek:

  • érdemes mindig az álmokat követni,
  • kilépni a komfortzónából,
  • utazni nagyszerű,
  • illetve, hogy a világ egyszerre gyönyörű, és undorító.

Hogy mindezt megvalósítsák, internetes adománygyűjtésbe kezdtek, 10 ezer eurót (3,2 millió forintot) szeretnének összekalapozni a követőiktől július elejéig. Eddig mindössze 237 euró (76 ezer forint) jött nekik össze.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CAT AND ELENA (@another_beautiful_day_official) által megosztott bejegyzés, Máj 31., 2019, időpont: 3:00 (PDT időzóna szerint)

Mivel mindketten a húszas éveik közepén járnak, sokan furcsállják, hogy idegenektől kérnek pénzt, ahelyett, hogy megpróbálnák maguk megkeresni a szükséges összeget. Cat és Elena nekik ezt válaszolták:

Néhányan azt mondjátok, szerezzünk munkát, mint mindenki más, és fejezzük be a koldulást. De amikor olyan hatással vagy más emberek életére, ahogyan mi vagyunk, a munkaszerzés szóba sem jöhet.

Cat és Elene saját bevallásuk szerint kevés dologhoz értenek, de azt mondják, ha akarnának, tudnának gyorsan pénzt keresni. Elmehetnének például modellkedni, de azt egyikük sem akarja, mert azzal a fogyasztói társadalmat támogatnák.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CAT AND ELENA (@another_beautiful_day_official) által megosztott bejegyzés, Febr 4., 2019, időpont: 5:36 (PST időzóna szerint)

Amikor egy hozzászóló felvetette, nem túl szép dolog, hogy a fiatalok eltartatják magukat Cat anyjával, a fiú azt válaszolta, hogy az anyja boldog, hogy támogathatja őket, és tudja, hogy ezzel nem csak rajtuk segít, hanem a követőiken is, akiknek osztják az észt a szabadságról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik