Élet-Stílus

Banánnal rabolt bankot egy brit férfi, aztán még megdöbbentőbb dolgot csinált

Meggyőzte egy bankfiók személyzetét, hogy a bevásárlószatyrában rejtegetett banán valójában egy fegyver, így 1100 font készpénzt sikerült rabolnia egy 50 éves brit férfinek az angliai Bournemouth-ben – írja a BBC.

Miután a zsákmánnyal elhagyta a bankfiókot, Laurence Vonderdell odasétált két rendőrhöz az utcán, és elmesélte nekik, mit tett. Az egyenruhások azonban nem hittek neki, elhajtották. A férfinek így több mint három kilométert kellett gyalogolnia a legközelebbi kapitányságig, hogy feladhassa magát.

Vonderdell a rendőröknek bevallotta, csak azért rabolt, hogy börtönbe mehessen. Hamarosan ki fogják lakoltatni, ő pedig nem akart utcára kerülni. Amikor először lépett be egy bankfiókba a banánjával, inába szállt a bátorsága, mert túl sok ember volt odabent. A második azonban már ideális terepnek tűnt.

A bíró figyelembe vette, hogy Vonderdell rögtön feladta magát, illetve a rabolt pénzt visszaszolgáltatta, mégis 14 hónap börtönt letöltendőt szabott ki a férfire. A bíró kifejtette, bár a bankrablás banánnal valóban viccesen hangzik, de valójában komoly bűncselekmény.

(Kiemelt képünkön Laurence Vonderdell, fotó: Dorset Police)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik