Élet-Stílus

Fémtolvajok elloptak egy 56 tonnás hidat

Nyomozást rendeltek el a hatóságok Oroszországban, miután az arktiszi régióban egyik napról a másikra nyomtalanul eltűnt egy 23 méter hosszú, 56 tonnás vasúti híd, írja az Independent.

A közösségi médiában terjedő légifelvételek szerint a híd két oldala még mindig a helyén van, csak épp a középső része hiányzik.

A lopás a finn határhoz közel, Murmanszk városánál történt az Umba folyó felett.

A helyiek csak napokkal később vették észre, hogy valami nincs rendben. Mivel törmeléket sehol nem találtak, egyértelmű, hogy a híd nem csak egyszerűen összeomlott, ezért értesítették a rendőrséget.

Az egyenruhások eleinte nem tartották valószínűnek, hogy lopás történt, mondván biztos a szerkezet tulajdonosai bontották le az átkelőt, de később bűnügyi nyomozást rendeltek el.

A gyanú szerint azért vihették el a hidat, hogy a fekete piacon fémként értékesítsék azt.

Egyelőre nincs gyanúsított, és azt sem tudni, miként hajtották végre a bűncselekményt. A legvalószínűbb az, hogy lerombolták, a darabjait pedig egyesével kiszedték a folyóból.

A vasúti hidat egyébként rég nem használták, a helyi sajtó szerint amikor az újságírók rákérdeztek a vasúti társaságnál, hogy ki a híd tulajdonosa, azt a választ kapták,

érdemesebb lenne történészekhez fordulniuk.

Az anyagi kár becsült értéke 600 ezer orosz rubel, átszámítva valamivel több mint 2,5 millió forint.

2008-ban történt már hasonló Oroszországban, akkor egyik éjszaka egy 200 tonnánál is nagyobb fémhidat vittek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik