Élet-Stílus

Évtizedek óta nem tudták kinyitni, egy turista elsőre kitalálta a széf kódját

Egy szerencsés kanadai férfinek sikerült első próbálkozásra kinyitnia egy kis múzeumban lévő széfet, amit évtizedekig nem sikerült senkinek kinyitnia, írja a BBC.

Stephen Mills a családjával látogatott el a Vermilion Heritage Múzeumba még május végén, és szórakozásból tett egy próbát a széffel, ami az 1970-es évek óta zárva volt, mert nem volt meg a kód hozzá.

A múzeum, aminek egy régi iskolaépület ad otthont, Vermillion négyezer fős városának történelmét őrzi.

Minden nyáron, amikor elmegyünk kempingezni, újból rá kell jönnünk, hogy bármerre is járunk, minden település tud valami újat mutatni

– nyilatkozott a lapnak a férfi.

Ezért döntöttek úgy, hogy szétnéznek a múzeumban, ahol egy önkéntes vezette körbe őket.

Az egyik kiállított tárgy egy széf volt, amit eredetileg a városban található Brunswick Hotelben őriztek 1907-től, majd az 1990-es években a múzeumnak ajánlották fel egy tulajdonosváltást követően.

Amikor a családnak megmutatták a széfet, mindannyian izgatottak lettek. Bár az intézmény korábban szakértőket és a szálloda volt dolgozóit is felkérte a kód feltörésére, senkinek nem sikerült abszolválni a feladatot.

Azt mondtam az idegenvezetőnknek, ez egy őrületes időkapszula. Még azt sem tudjuk, mi lehet benne

– magyarázta Mills.

A tárcsát nullától hatvanig számozták, Mills pedig a 20-40-60 kombinációra tippelt. És igaza lett. Mindenkiben megállt egy pillanatra a vér, amikor látták, hogy az ajtó elkezd kinyílni.

Sajnos kincseket nem találtak benne. A széf mindössze egy éttermi megrendelőlapot és egy blokkot tartalmazott még az 1970-es évekből.

Valaki másfél kanadai dollárért vásárolt egy gombás hamburgert és egy doboz cigarettát további egy kanadai dollárért, majd a papírt elrakta a jövő nemzedékének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik