Élet-Stílus

Erre figyelj a nyári napszemüveghordásnál, ha látni is akarsz

Már nem kell választani, hogy szemüveg, vagy napszemüveg, de van pár dolog, amire érdemes odafigyelni. És nem csak az UV-védelemre.

Itt a nyár, ami egyet jelent a meleggel, a szabadban töltött idővel, valamint a sok napsütéssel. És ezzel együtt eljött az ideje a nyár elengedhetetlen kellékének, a napszemüvegeknek. De nagyon nem mindegy, hogy milyen darabbal vágunk neki a nyárnak. Mert hiába van egy divatos darabunk, ha nem látunk benne rendesen.

Ezt a problémát remekül oldja meg egy dioptriás szemüveglencse. Csak arra kell figyelni, hogy az arcformához illeszkedő, tökéletesen beállított keretet nézzünk ki hozzá.  Vagy választhatunk fényre sötétedő szemüveglencsét, és akkor nem kell folyamatosan cserélgetni a sima szemüveget, és a napszemüveget, ahogy eltűnik és visszajön a napsütés. Ráadásul egész évre tökéletes megoldás.

A nyári sportok szerelmeseinek jó választás egy ívelt sportszemüveg, amelyek még a periférián is éles látást biztosítanak, még magas dioptriák esetén is – miközben a naptól is védenek. Egy ilyen, törésálló szemüvegben igazán nagy élmény a nyári sport.

A nyári szabad életérzéshez érdemes könnyű műanyag lencsét vásárolni, a hozzá illő pehelysúlyú műanyag, vagy titán kerettel, amelyek illenek a nagy melegben hordott laza ruhákhoz. Már csak arra kell figyelni, hogy a napszemüvegünk rendesen legyen beállítva, hogy a hőséggel együtt járó izzadás és verejtékezés miatt ne csússzon le az orrunkról, és ne párásodjon be.

Már csak arra kell figyelni, hogy úgy vigyázzunk napszemüvegünkre, mint a sima szemüvegre, de tudjuk, hogy ez nem megy olyan könnyen: gyakran vágjuk gyorsan be a táskába, vagy hagyjuk a pólón lógni. És emiatt sokkal gyorsabban jelennek meg karcok a lencsén. Ezért érdemes egy szennyezéseknek és karcoknak ellenálló réteget is rakni a szemüveglencsére.

Mindennél lényegesebb azonban, hogy odafigyeljünk a megfelelő UV-védelemre, hiszen a láthatatlan ultraibolya sugarak kötőhártya- és a szaruhártya-gyulladást okozhatnak.

Ezért csak olyan napszemüveget vásároljunk, ami CE tanúsítvánnyal rendelkezik, és lehetőleg anyagában színezett, torzításmentes lencséket tartalmaznak, nem pedig megfestettet, ami szédülést és diszkomfort érzetet okozhat.

Szponzorált tartalom

Kíváncsi vagy a Te szemed milyen kihívásokkal találkozik nap mint nap? Határozd meg saját vizuális profilodat az alábbi linken, és tudd meg, milyen megoldásokkal óvhatod meg leghatékonyabban a látásodat! A cikk a ZEISS támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik