Élet-Stílus

A tantrikus orgazmus hét fázisa

A hét fázis nagyja az előjáték fontosságáról szól, ehhez ad segítséget a szexlecke, amiben szexpózokról és légzési technikáról is lesz szó. A tantra sokkal többről szól, mint a szex, magába foglalja az élet fényt adó értékeit, energiát ad, fejleszt, de sokat tanulhatunk belőle a szexleckékből is.

A tantra leginkább a szexről vált világszerte híressé, pedig van ennek jóga része és a spiritualitása sem elhanyagolható. A tantraszexről kevés szakirodalom áll rendelkezésre magyarul, de Guillermo Ferrara Tantrikus szexleckék című könyve elérhető és ajánlott. A könyvet egy olyan guru írta, aki Osho tanait, tapasztalait használja fel a szexleckékhez. Ahhoz, hogy ihletet vegyünk a könyvből, nem szükséges azonnal bemagolni az összes tantra meditációs szöveget, inkább arra érdemes figyelni, hogy mi az, amit hasznosíthat a tudásból a hagyományos szeretkezést kedvelő ember is.

Első fázis

Az öt érzék mindegyike részt vesz az előjátékban, a látás, hallás, érintés, szaglás és ízlelés is. Ez utóbbi szertartásszerűen készüljön, együtt készítsék elő a párok a gyümölcsöket, zöldségeket, amikkel szívesen etetnék egymást. Lehet tejszínhab is, amit egymásról csókolnak le.

Második fázis

Ez is az előjáték része, a test összes erogén zónáját és még a könyvekben írtaknál is többet vesznek bele az érintésbe. Az erotikus pontokat gyengéd simogatással, érintéssel fedezzük fel egymáson. Száj, nyak, mellbimbó, hónalj, kéz, köldök, nemi szerv, combok, lábujjak, satöbbi. Ezt játékos formában ajánlott végezni: lekötött szemmel simogatva egymást, vagy a másik ajkával játszunk az ujjainkkal, finoman simítsuk végig a nemi szerveket, a köldököt, minden területet.

Harmadik fázis

A légzésről szól ez a fázis, egy kapcsolódást jelent, ami tudatosan úgy történik, hogy amit a másik fél kilélegez, azt mi belélegezzük orron át, és fordítva. Egyszerre, egyforma tempóban történjen, lehetőleg szemtől szembe ülve egymáson, az úgynevezett Yab-Yum ülésben, legalább 15 percen keresztül. A szexpóz igen ajánlott, a nő széttárt lábbal üljön a férfin, de behatolás még ne legyen. A különleges lélegzés erős kapcsolódást ad, ez segít egymásra koncentrálni. Ez is még az előjáték része.

Fotó: iStockphoto

Negyedik fázis

Orális szexszel folytatódik az egymásra hangolódás, akár a franciázás is belefér, de fontos, hogy a férfi ne élvezzen el, tartsa vissza a magömlését. Természetesen ez se három perc legyen, ha érezzük, hogy mindjárt felrobbanunk, akkor hagyjuk abba és inkább térjünk vissza a kölcsönös légzésre vagy a simogatásokra.

Ötödik fázis

A már említett Yab-Yum ülőhelyzetben megtörténhet a behatolás, lassú ritmusban, ami idővel kicsit gyorsul, de a tetőpont előtt, még abban az állapotban, amikor visszafordítható az élvezés, álljunk meg és ismét térjünk vissza a kölcsönös légzésre, akár úgy is, hogy a behatolás megmarad, csak megállunk közben. Legalább három ilyen szünetet kell tartani, ez fogja gerjeszteni az orgazmus mértékét.

Hatodik fázis

Ebben a fázisban már megtörténhet a női orgazmus, ennek jelére a könyv szerzőjének van egy javaslata: a női medence összehúzódása az orgazmus hatására érezhető az ánusznál, tehát amikor a nő elélvez, akkor a férfi a középső ujjával finoman körbe-körbe simogassa a nő ánuszát. Érezni fogja a test pulzálását, innen tudja, hogy az orgazmus valódi, nem pedig színlelt.

Hetedik fázis

A nő orgazmus közben az energiáját átadja a férfinek, a mellkasa közepét simogatja, vizualizálja ahogy a szívbe adja az orgazmuskor megélt energiáit. A merevedés kicsit csökken, majd pár perc múlva újra megkeményedik. Az igazi tantrások ritkán adnak teret a magömlésnek és inkább a teljes test orgazmusát élik meg, de természetesen aki nem követi ezt az utat, bátran elengedheti az idáig visszatartott élvezést. A férfiak bármikor elérhetik gyakorlással az ejakuláció nélküli orgazmust is.

Az utójáték is a szeretkezés része, egymáson lazul a pár, a nő (Sakti) a férfin (Siva) fekszik teljes testével. A tantrikus orgazmus lényege egy kicsit a nőnek kedvez: hosszabb és finomabb stimulálást igényel a női test, ez tény, a tantrikus szex pedig abban segíthet, hogy ezt hogyan húzzuk el minél minőségibb és élvezetesebb formában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik