Élet-Stílus

Vess véget a pornóból vett kamunyögéseknek!

Az érzékiségünket kifejezhetjük szóban is, nemcsak a ruházkodással vagy a viselkedéssel, gesztusokkal. Az intim pillanatokban a pozitív visszajelzés rengeteget dob a szeretkezés minőségén, aki elsajátítja a szex közbeni kommunikáció technikáját, sokat tesz azért, hogy kulturált szeretővé váljon. Mutatjuk, hogyan lehet megtanulni!

Szóbeli segítséggel szabadabbak vagyunk a szexben, és képesek vagyunk elengedni magunkat, felszabadulni. Ha tudjuk, mire vágyik a másik, akkor nem kell azon görcsölni többet, hogy gondolatolvasással kitaláljuk, mi esne jól neki. A pornóból vett kamunyögéseknek és vonaglásoknak vége lehet – ahelyett, hogy lesütött szemmel magyarázkodnunk kellene, vagy esetleg hazudni, rögtön azonnali visszajelzést kaphatunk, abból is csak pozitívat. A legjobb választás a kommunikáció, viszont ez is egyike azoknak a dolgoknak, amit tanulással tudunk elsajátítani. A szex közbeni diskurzus lényege a pozitív visszajelzés, vannak helyzetek, amikor a beszéd maga véget vet az aggodalomnak és a feszültségeknek, no meg a bénázásoknak. A panaszok helyett tehát mindenkinek a saját felelőssége a saját gyönyöre, a kritizálás és negatívumok helyett a pozitív, jutalmazó viselkedéssel valódi szexuális kultúránk lehet.

Osszuk meg a partnerrel testünknek jól eső érzéseket!

Például orális szex közben a másikat fürkészni, hogy ez most jólesik-e neki vagy sem, fárasztó. Ennél sokkal jobb mindkét (vagy többnek) félnek, ha visszajelzést ad a másik, mit is érez éppen – nem a rosszat, hanem a jó élményeket. A beszéd lehet utcai stílusú, gügyögés, pornóból vett, cizellált – bármi, aminek a lényege, hogy a hangulat pozitív maradjon és az érzékiség is megmaradjon. Mondjuk ki bátran, hangosan, mit érzünk, először nehéz lehet, de két-három próbálkozás után belejövünk. Mindenki, a szégyellős emberek is. Hallgatni arany, tartja tévesen a magyar közmondás. Hiszen csöndben vagyunk, amikor unatkozunk, amikor legszívesebben ordítanánk, és akkor is, ha elidegenedtünk a partnertől és nyomkodjuk a telefont. A beszélgetésnek egyértelműen van jelentősége a mindennapokban, és ez alól a szex sem kivétel.

Saját magunkról beszéljünk

Ne a másik fél technikáját dicsérjük, hanem csak arról legyen szó, mi az, ami jólesik. Például, hogy olyan jól érzem magam. Szeretem, ahogy bizsereg a testem. Ellazultam. Felizgultam. Begerjedtem. Ezeket a mondatokat nem árt, ha begyakoroljuk magunk előtt, akkor kevésbé fog idegennek tűnni a saját szánkból szex közben. Egyáltalán nem ciki tükör elé állni és gyakorolni ezeket, még akkor is hatásos, ha párszor röhögésbe fullad a gyakorlat – megjegyzem, ez teljesen normális emberi reakció. Viszont ott, szex közben, ez teljesen más hatású lesz, fontos, hogy

a saját testi gyönyörökről, az érzésről beszéljünk, és erre is figyeljünk.

Ismételjük hangosan a mondatokat

Elég felidézni a legutóbbi szerelmeskedést, és belegondolni, hogy ott és akkor mit mondtunk volna a partnernek a saját örömteli érzéseinkről. Akármilyen stílusban is szóljunk, érdemes leírni pár mondatot és ismételgetni. Hangosan, magunknak. A saját mondatainkkal álljunk a tükör elé és mondjuk el, furcsa lesz, de így tudjuk befogadni annak tartalmát. És ha mi elfogadjuk, akkor a másik fél is elfogadja. A gátlások leküzdéséhez a verbális kommunikáció szükséges, és ez a gyakorlat ebben rengeteget segíthet.

Fotó: iStockphoto

Önkielégítés közben gyakoroljuk a mondatokat

Egyedül, maszturbálás közben ismételgessük azokat a mondatokat, amiket már gyakoroltunk más helyzetben, de lehetőleg olyan helyen, ami csendes és ahol nem zavarhat meg senki. A gyakorlás lényege, hogy egy-egy mondatot ismételgessünk, miközben simogatjuk önmagunkat, és ha szükséges, alakítsunk a mondandónkon úgy, amit érzünk éppen. Legyen meg az érzelmi töltete dolognak, élvezettel végezzük a gyakorlatot. Mivel nincs két egyforma ember a világon, egyediek vagyunk, így az érzések, a mondatok is kifejezhetik egyéniségünket. Élvezzük testünk minden négyzetmilliméterét, szokjunk hozzá a saját érzéki hangunkhoz.

A jó szex nem a hálószobában kezdődik, hanem előtte

Mielőtt az ágyban találnánk magunkat, eltelik pár óra, és nem mindegy, hogyan hangolódtunk a szexre. Akár randin voltunk együtt, akár munkából hazajövet esünk egymásnak, biztos, hogy valamilyen formában elindult az érzéki kommunikáció. Fontos megteremtenünk azt az atmoszférát, amiben benne lehet a szex lehetősége. Ne ez legyen a cél, de legyen ott az a rezgés, amivel újra és újra megkívánjuk egymást. Ne várjunk tehát a szép szavakkal az ágyig, hanem napközben is tudassuk a másikkal, milyen jó érzés vele lenni. Ezeket bármikor mondhatjuk, írhatjuk egymásnak:

  • „Amikor elindultam reggel otthonról, hiányoztál.”
  • „Alig várom, hogy újra ölelkezzünk.”

A szavakon sok múlik a szexben, és előtte is, erejük van, áthidalják a feszültséget és a gátlásokat, és képesek leszünk együtt feloldódni a pozitív érzésekben szerelmeskedés közben. A szex közbeni csevej önbizalmat ad mindkét félnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik