Élet-Stílus

Évtizedekkel öregebbnek néz ki a koránál a fiatal, amerikai modell

Bár alig 28 éves, a minnesotai Sara Geurts úgy néz ki, mintha évtizedekkel öregebb lenne. A fiatal nő egy Ehlers–Danlos-szindróma (EDS) nevű ritka, örökletes betegségben szenved, ami miatt nem csak a bőre elképesztően zsíros, laza, és nyúlós, de az izmai és az ízületei is sokkal gyengébbek a normálisnál. Ő azonban úgy döntött, nem hagyja, hogy az állapota bármiben is visszatartsa. Két éve modellkarrierbe kezdett – írja a Mirror című brit bulvárlap.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sara Geurts (@sarageurts) által megosztott bejegyzés, Máj 15., 2019, időpont: 1:09 (PDT időzóna szerint)

Geurts pozitív testképről és önelfogadásról szóló posztjaival az Instagramon szerzett magának hírnevet. Két év alatt, több mint 78 ezer követője lett. Karrierje kezdetén többször elmondta, hogy ő valójában nagyon szerencsés: a sorstársai többségének sokkal nagyobb gondokat okoz az EDS, az ízületeik folyton kiugranak, sokan emiatt tolószékbe kényszerülnek. Neki is gyakran vannak erős fájdalmai, de az ízületei egyelőre csak ritkán ugranak ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sara Geurts (@sarageurts) által megosztott bejegyzés, Ápr 19., 2019, időpont: 12:53 (PDT időzóna szerint)

Mostanra azonban rengeteget romlott Geurts állapota. Először csak szűk ruhákat nem tudott viselni, mert azok elzárják a laza bőrének ereit, másrészt a bőre túl könnyen elszakadt. Az elmúlt télen több hetet ágyban kellett töltenie, enni alig tudott, ezért közel hét kilót fogyott. Sara ezért úgy döntött, online pénzgyűjtésbe kezd, hogy elmehessen egy specialistáshoz, aki talán tud segíteni rajta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik