Élet-Stílus

Kiakadtak a countryrajongók egy farmermárkára, mert közreműködött egy rapperrel

Lil Nas X immár hetedik hete vezeti a legfontosabb amerikai slágerlistát, a Billboard Hot100-et a mémből virális szenzációjává váló Old Time Roaddal.

Így lett egy mémből az Egyesült Államok legnagyobb slágere
Egy fekete srác country-t és hip-hopot vegyítő slágerét felkapta az internet, majd rövid idő alatt Amerika leghallgatottabb dalává vált.

A dalban X arról rappel, hogy a cowboy kalapja a Gucciból van, a popóján meg Wrangler farmer feszül. Utóbbit azért említi, mivel mindenki a countryval és a cowboyokkal azonosítja Amerikában a márkát. A farmergyártó, gyorsan meglovagolva a dal népszerűségét, leszerződött az előadóval, hogy tervezzen nekik egy limitált kiadású kollekciót.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The song and style that’s got the world’s attention. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . Follow link in bio for the Wrangler Lil Nas X Collection. . #WranglerOnMyBooty #WranglerLilNasX

Wrangler (@wrangler) által megosztott bejegyzés, Máj 22., 2019, időpont: 2:26 (PDT időzóna szerint)

A közreműködést bejelentő poszt alatt pedig teljesen kiakadtak a countryrajongók, mondván, szégyen, hogy a cég egy rapperrel szerződött. Sőt, sokan odáig mentek, hogy bojkottálják a márkát, mindezt egy olyan kollekció kapcsán, amit csak korlátozott ideig lehet beszerezni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Psst…it’s an instant hit. Introducing the new Wrangler Lil Nas X Collection. Follow link in bio. . #WranglerOnMyBooty #WranglerLilNasX

Wrangler (@wrangler) által megosztott bejegyzés, Máj 20., 2019, időpont: 8:39 (PDT időzóna szerint)

Érthetően többen rasszistának, de minimum gyerekesnek nevezték ezt a hisztit, felhívva a figyelmet rá, hogy a márka amúgy se csak redneckeknek gyárt cuccokat, másrészt feketék is hordanak Wranglert. Egy biztos, Lil Nas X valószínűleg csak profitálni fog ebből, tekintve: sikerében nagy szerepet játszott, hogy kidobták a számát a country toplistáról, mondván, nem elég country. Valószínűleg a cég is profitálni fog a botrányból.

A Dolce & Gabbana most komolyan belebukik a kínai botrányba?
Egyáltalán bele tud bukni egy nagy cég egy ekkora botrányba?

Kiemelt kép: Jerritt Clark/Getty Images, Wingstop

Ajánlott videó

Olvasói sztorik