Élet-Stílus

Költözés otthonról: így legyen saját lakásod! (X)

Jó lenne már saját lakásba meghívni a barátokat, és úgy hazaérni, hogy ne a szüleiddel fuss össze a fürdőszobában? Ha még otthon laksz, de saját otthonra vágysz, mutatunk egy szuper lehetőséget arra, hogyan kezdj el spórolni!

Kényelmes megoldás, ha a szüleiddel laksz, hiszen nem kell rezsit fizetned, és biztosan jut a megszokott házikosztból is. Sőt, az is lehet, hogy a mosás szétválogatását sem kellett még megtanulnod, bár egyre többször érzed, hogy ennek itt az ideje. Ha a húszas, harmincas éveidben jársz, és még a mamahotelben laksz, jó, ha tudod, hogy nem vagy egyedül: a Fundamenta kutatása szerint a huszonévesek 58 százaléka lakik a szüleinél, a harmincasoknál pedig 27 százalék ez az arány. Nemzetközi tendencia, hogy a tanulmányok és a házasságkötés kitolódásával egyre több fiatal lakik a szülői házban. Tudtad például, hogy az Európai Unióban a 18 és 31 év közötti fiatalok majdnem fele él még együtt a szüleivel? Sőt, vannak olyan országok, például Málta, Szlovákia, Horvátország, ahol több, mint 70 százalék lakik még a szülői házban.

Az előnyökről már beszéltünk, de mi van ennek az életformában a hátrányaival? Ha még otthon laksz, biztosan eszedbe jutott már, hogy talán nem a legmenőbb dolog a gyerekszobádban bulit rendezni, vagy nem szeretnél annyi mindent megosztani a szülőkkel, mint amire egy közös háztartás kényszerít. És akkor nem beszéltünk még a családtervezésről: jó lenne már végre a jövőről úgy gondolkodni, hogy annak egy saját otthon is része, nem? Ha már közelebb vagy a harminchoz, mint a húszhoz biztos megfordult a fejedben a családalapítás gondolata, amihez lássuk be jól jönne egy önálló lakás.

Szóval, készen állsz a szülői ház elhagyására?

Ha te is így vagy ezzel, és végre saját lábra állnál, most itt egy nagyszerű lehetőség! Most a Fundamenta akciós hitelével azonnal belevághatsz! Kattints ide a részletekért! 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik