Élet-Stílus

Ennek a nőnek nyolc éve fáj a feje

Ashley Rogersnek 2011 tavasza óta nem volt fájdalommentes napja.

Ashley Rogers kálváriája nyolc évvel ezelőtt kezdődött.

A houstoni nőt rettenetes fejfájás gyötörte, amikor 2011 januárjában elindult röplabdaedzésre, a fájdalom egy héten át folyamatosan tartott. Aztán elmúlt, de márciusban 17-étől újra jött egy szörnyű négynapos időszak – bizonyára azért emlékszik ennyire pontosan a 23 éves nő, mert március 21-én, épp miután kezdett elmúlni a fájdalom, Ashley-t fejbe találták egy softball-labdával.

Ez több, mint 8 éve történt, és a nő feje azóta minden áldott nap fáj.

Azt mondja, vannak napok, amikor egy 10-es skálán csak hetes erősségű a fájdalom, de a rosszabb időszakokban, vagy amikor külső behatás éri, elviselhetetlen, tízes az érték. A külső behatás pedig szinte bármi lehet: erős fény, hangos zaj, hirtelen mozdulat, időjárás-változás, stressz vagy menstruációs ciklus.

Ilyenkor nem tud mást tenni, mint hogy bezárkózik a szobájába, kiszűri a hang- és fényhatásokat, jegeli a fejét és bevesz egy fájdalomcsillapítót. És vár, hogy kicsit enyhüljön a szenvedés.

Nyolc éve nem volt olyan nap, amikor ne fájt volna a feje. Amikor jön a kínlódás, nem tud kimozdulni, olvasni, sportolni – szinte semmilyen aktív tevékenységre nem képes. Rogers az elmúlt években jó néhány alkalommal került kórházba állapota miatt; de az orvosok – a számtalan vizsgálat ellenére – sem tudnak mást mondani neki, mint hogy állapotáért makacs, nem kezelhető migrén a felelős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik