Élet-Stílus

Helikopterrel vitte gyerekét iskolába, de állítja, nem menőzni akart

A kínai apukát szétszedték a közösségi oldalakon, miután terjedni kezdtek a megérkezésről készült videók.

Pillanatok alatt Kína egyik leggyűlöltebb embere lett egy kínai apuka, aki helikopterrel vitte első osztályos kislányát egy pekingi általános iskolába. Ahogy az erről készült videók terjedni kezdtek a kínai közösségi oldalakon, a hozzászólók szétszedték a gazdag szülőt, amiért ilyen módon próbálja mutatni mindenkinek, hogy milyen sok pénze van.

A támadások után azonban az apuka megvédte magát. A helyi sajtóban csak Chen néven azonosított férfi közölte, egyáltalán nem menőzni akart a helikopteres érkezéssel. Elmondása szerint az iskola kérte meg, hogy helikopterrel érkezzen a Fengdan általános iskolába, ahol akkor éppen egy tudományos és technikai kiállítást tartottak.

A férfi elmondása szerint pusztán oktatási okokból használta a helikoptert, aminek segítségével jobban megérthetik a diákok mondjuk a gravitációt. Illetve abban reménykedett, hogy a helikoptert látva néhány gyerek érdeklődni kezd majd a repülés iránt. Chen a beszámolók szerint egyébként egy helikopteres kirándulásokat szervező cég vezetője.

A helyi sajtónak több szülő is nyilatkozott, akik támogatásukról biztosították az apukát, és jó ötletnek tartották a helikopter bevetését. A közösségi oldalakon azonban sokan továbbra is támadták a férfit, valamint az országban tapasztalható vagyoni különbségeket a gazdagok és szegények között.

A kiemelt képen a helikopteres érkezés. Fotó:Shanghaiist. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik