Élet-Stílus

Félelmében állandóan enne a kislány, akit majdnem halálra éheztettek a szülei

Attól retteg egy hároméves ausztrál kislány, hogy egyszer újra úgy kell majd éheznie, mint élete első tizenkilenc hónapjában, a szülei mellett. A gondozója azt mondja, a gyerek szervezete is megpróbál minden extra kalóriákat elraktározni, így készülve az esetleg ismét beköszöntő rossz időkre – írja a brit Metro.

A gondozó elmondta,

bár a kislány már szépen fejlődik, az első pillanatban látni rajta, hogy más, mint a többi gyerek.

A kortársaihoz képest alacsony, mert a korábbi éhezés miatt nem nőtt meg rendesen, a teste viszont igyekszik túlkompenzálni, ezért nagyon túlsúlyosnak néz ki.

A gyerek 35 és 32 éves szülei fölött a napokban hoznak ítéletet egy sydney-i bíróságon. Valószínűleg hosszú börtönbüntetés vár rájuk. Amikor a hatóságok elvették tőlük az akkor két éves gyereket, a gyerek súlya alig volt öt kiló, és úgy nézett ki, mintha csak három hónapos lenne.

A bíróságon elhangzott, hogy az anya alig három órával a szülés után, saját felelősségére elhagyta a kórházat és attól kezdve minden kapcsolatot megtagadott az egészségüggyel. A gyereket nem látta sem orvos, sem védőnő, a szülők egyetlen megkeresésre sem reagáltak, és megtagadták védőoltásokat. A szomszédok azt mondták, a család annyira rejtve tartotta a kislányt, hogy nem is tudtak a létezéséről.

A szülők szigorú vegán étrenden tartották a családot, így az újszülött kislányt is. Az anya azt mondta, hogy a gyerek néhány hónapos korától kezdve minden reggel rizstejes, zabkását kapott, fél banánnal, ebédre pirítóst mogyoróvajjal, vagy lekvárral, vacsorára pedig rizst, burgonyát, vagy tofut. Csakhogy szerinte

a kislánya nagyon válogatós volt, így aztán jobbára csak a zabkásán élt, tizenkilenc hónapon át.

A súlyosan alultáplált gyerek nem sokkal a második születésnapja előtt elveszítette az eszméletét, ekkor az anyja kórházba vitte. Láthatóan nagyon aggódott a kislányáért, éjjel-nappal az ágya mellett virrasztott. Az orvosok megállapították, hogy a gyerek szervezetében extrém alacsony a kalcium, foszfát, a vas, a cink, a B12, illetve az A vitamin szintje, a D vitamint ki sem lehetett mutatni benne. A gyerek csontjai annyira gyengék voltak, hogy a hétköznapi érintéstől eltörtek.

A szülőknek van két idősebb fiuk is, az ő egészségi állapotukról nem esett szó az ügyben. Amikor a bíró megkérdezte tőlük, nem tűnt-e fel nekik, hogy a kislányuk egyáltalán nem fejlődik, az apa azt válaszolta, hogy úgy gondolták, azért marad olyan kicsi, mert kislány, más, mint a fiúk.

A szülők a bíróságon elismerték a súlyos károsodást okozó gondatlanságukat. A gyerekeket egy rokonuk vette magához, a kislány terápiában részesül.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik