Élet-Stílus

Bedrogozva elárasztott egy szállodát egy ausztrál férfi, de egy felmosóval megpróbálta jóvá tenni

Azzal vádolnak egy 28 éves ausztrál férfit, hogy vízzel árasztotta el egy melbournei szálloda tizennyolc emeletét, és ezzel közel

hárommillió ausztrál dolláros (több mint 600 millió forintos) kárt okozott.

A férfin nem sokat segít, hogy rögtön megpróbálta jóvátenni ostoba tettét: egy felmosóval igyekezett feltörölni a bokáig érő vizet – írja a The Age című asztrál lap.

Bradley Vogt 2018. május 23-án jelentkezett be az Experience Bella Hotelbe. Mint később kiderült, jelentős mennyiségű kábítószer: marihuána, kristálymet, illetve Gina néven ismert GHB volt nála. Mindhárom szerből volt a szervezetében, amikor május 27-én, nem sokkal este fél tíz előtt

a tizennyolcadik emelettől lefelé haladva, az első emeletig kinyitotta az összes tűzcsapot.

A később kiérkező tűzoltók szerint, összesen több mint 432 ezer liter víz folyt ki, mire sikerült elzárniuk a tűzcsapokat. A legveszélyesebb helyzet a földszinten alakult ki, ahol 170 centisre emelkedett a vízszint, mielőtt a nyomás kiszakított egy ajtót. A hotelból 300 vendéget kellett evakuálni.

A mentéshez érkező tűzoltók alig hittek a szemüknek, amikor a tizedik emeleten meglátták Vogtot, amint egy felmosóronggyal próbálja feltakarítani a bokáig érő vizet. Ráparancsoltak, hogy azonnal hagyja el az épületet. A férfit aztán a nyolcadikon találták meg, amint a vízben feküdve, még mindig a felmosót szorongatta. Vogt később beismerte, hogy ő nyitotta meg a tűzcsapokat.

Bradley Vogt tárgyalása jelenleg zajlik egy melbournei bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik