Élet-Stílus

Véres tamponos koktéllal sokkolja vendégeit egy ohiói bár

Menstruációt idéző koktélt vett fel az itallapjára az ohiói Lakewoodban működő Yuzu bár – írja az abc News.

Az ital a Margarita egy gyümölcsös verziója: van benne tequila, triple sec, random gyümölcslé, és ami a lényeg: valamilyen fagyasztott bogyós gyümölcs, és kis esernyő helyett, egy műanyag tamponadagoló.

A legtöbb vendég szerint az ital vicces, de a közösségi portálokon sokan támadták be a Yuzut, mert szerintük undorító dolgot művelnek, egy kis hírverésért.

A mixer Sarah Kruger azonban azt mondja, nem a vendégek sokkolása a céljuk a meghökkentő itallal. Szerinte a nevetséges, hogy a menstruáció, egy minden nőt rendszeresen érintő, természetes folyamat még mindig tabunak számít.

Kruger elárulta: a felháborodott kommentek túlnyomó többségét nőktől kapják, aminek azt kell jelentenie, hogy sokan még ma is szégyenletes dologként élik meg azt, amit havonta történik a testükkel. Szerinte ezen ideje változtatni, és reméli, hogy az ital hatására egyre többen kezdenek majd nyíltan beszélgetni a női egészségről.

A koktél ráadásul jótékony célokat is szolgál: egy dollár minden ital árából egy civil szervezethez megy, amelyik családon belüli erőszak áldozataivá vált nőkön és gyerekeken segít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik