Élet-Stílus

Börtönbe küldhetik a texasi bárpultost mert alkohollal szolgált ki egy férfit, aki később megölt 8 embert

Egy év börtönt, illetve 500 dolláros pénzbüntetést is kaphat az a texasi bárpultos, aki 2017-ben alkohollal szolgált ki egy férfit, aki nem sokkal később nyolc embert lőtt agyon – írja a BBC.

Bár Lindsey Glass rögtön a férfi távozása után értesítette a rendőrséget a vendége állapotáról, a tragédiát már nem sikerült megakadályozni.

Spencer Hight 2017. szeptember 10-én tört be a volt otthonába, ahol az exfelesége éppen amerikaifutball-meccset nézett a barátaival. A férfi nyolc embert lőtt agyon, majd meghalt a kiérkező rendőrökkel folytatott tűzharcban.

A halottkém később megállapította, hogy Hight vérében a legális határérték négyszeresének megfelelő alkohol volt. Kiderült, hogy a gyilkos a mészárlás előtt abban a bárban ivott, ahol aznap este Lindsey Glass állt a pultban. A pultosnő ismerte a férfit, annak volt feleségével pedig barátok voltak. Ha aznap este nem dolgozik, valószínűleg ő is ott lett volna a mészárlás helyszínén, és ma már nem élne.

Glass látta a férfin, hogy nagyon részeg, feldúlt, ráadásul fel van fegyverezve, ezért is értesítette azonnal a rendőrséget, amint a Hight kiment a bárból. ám a tragédiát ezzel már nem sikerült megelőznie. Több áldozat családja indított pert a bár, illetve Glass ellen hanyagság miatt.

A helyi törvények szerint bűncselekménynek számít, ha valaki alkohollal szolgál ki egy olyan embert, aki túl részeg, beszámíthatatlannak, vagy veszélyesnek tűnik. Az eset miatt tavaly júliusban elvették a bár alkoholmérési jogát. A pultosnő tárgyalása még nem zárult le.

(Kiemelt képünkön Lindsey Glass, fotó: Plano PD)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik