Élet-Stílus

Jó a szex a pasimmal, de egyedül jobb. Krém segíthet?

Olvasónk kérdésére a válasz röviden az, hogy krém ezen nem segíthet, szexterápia viszont igen, ez leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás arra, ha valaki párban is meg szeretné élni az orgazmust. Ha neked is van kérdésed a saját testeddel, saját szexualitásoddal kapcsolatban, ha párban nem tudod úgy megélni a szexet, ahogyan vágysz rá, írd meg nekünk a timea.sereg@24.hu email címre.

Van egy nagy problémám, az orgazmus megy, de csak egyedül, párban nem. A páromon látom, hogy neki rossz, és szeretné, ha vele lenne orgazmusom. Tíz éve vagyunk együtt. Lehet, hogy nincs is értelme a kapcsolatunknak? Amikor egyedül csinálom, odaképzelek valakit, vagy szexvideót nézek, de ha fantáziálok, akkor is nagyon fel tudok izgulni. Miért van ez? Lehet ezen változtatni? Gondolkodtam terápián, de ott csoportosan lennénk? És van erre krém, amit használhatok?

Az olvasói levelet Irén küldte Facebookon, akinek szintén álnevet adtunk, hogy története ne legyen felismerhető. A női libidóról és orgazmusról lesz szó, ami maszturbálással működik, párban pedig nem.

Mit lehet tenni?

Amikor egy nőnél egyedül működik az orgazmus folyamata, de párban, együtt, szex közben nem, akkor általában az a probléma oka, hogy az élvezés folyamata csikló-orientált. Az orgazmus reflexszerű folyamat, azaz, ha valaki hozzászoktatta a testét egy bizonyos mozdulathoz, amit évtizedek óta csinál, akkor ember nem lesz a Földön, aki önmagától pontosan ugyanazt a mozdulatot képes lesz szex közben produkálni. Erre van megoldás, az orgazmust meg lehet tanulni párban is. Krémek ezen nem segítenek, és az sem, ha a partnerrel szakítunk, sőt, terápiás környezetben sem csoportosan, hanem egyéni terápián lehet ezen változtatni.

A női testet át lehet szoktatni a behatolással összekapcsolódó orgazmusra, a sokak által hüvelyi orgazmusként definiált élményt is a csiklón keresztül lehet elsajátítani. Ez körülbelül 3-4 hónapnyi gyakorlást és terápiát igényel. 

Aki szeretne tehát ezen változtatni, tud bármikor, szexterápián erre van lehetőség, otthon pedig a partnerrel is lehet gyakorolni a feladatoktól függően. Minden szexterápia egyéni, tehát ha valaki elmegy terápiára, akkor az ő számára legjobb, leghatékonyabb feladatokat fogja kapni. Olvasónk arról is ír, hogy saját fantáziájával illetve szexvideók nézegetésével jól működik számára önállóan az önkielégítés, de partnerével már kevésbé. Erre is vannak módszerek, amikkel a libidót vissza lehet építeni a mindennapokba. Sajnos a pornófilmek nemcsak a férfiaknál, de a nőknél is leépíti valamennyire a természetes vágyat, átalakítja, programozottabbá teszi. Önállóan annyit lehet tenni terápia nélkül, hogy a pornó helyett erotikus könyveket olvas elalvás előtt, nem nyúl közben magához, hanem hagyja, hogy az erotika visszakerüljön a fantáziájában, oda, ahol a helye van.

A maszturbálásról is szót kell ejteni –  a nőknél ennek van pozitívuma, hiszen megismerik a saját testük működését, megtanulhatják elérni az orgazmust, ami a férfiaknál ugye készen kapott dolog. Viszont ha a maszturbálás főleg a csikló izgatásával zajlik, akkor azt nehéz lesz szex közben előcsikarni pontosan ugyanúgy. Szexpózok segíthetnek, de a leggyorsabb módszer a szexterápia.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő weboldalán, az stterapia.hu oldalon üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik