Élet-Stílus

„Egy élvezet” – mondta a szingli apuka, aki kivette a gyerekeit az iskolából

Egy egyedülálló, háromgyerekes apuka, úgy döntött, hogy a két nagyobbikat kiveszi az iskolából. A 25 éves, oxfordi férfi, Jack Stewart otthon tanítja a hatéves Jannát és a négyéves Nahumot, a harmadik, kétéves Amosszal pedig még úgyis otthon lenne.

Stewart azt gondolja, így olyan különleges dolgot tapasztalhat meg, amit a többi apa kénytelen kihagyni, a gyerekeknek pedig azért jobb, mert ez az oktatási forma többet ad, mint egy hagyományos iskola. Inkább válhatnák azzá, akik, hiszen nem kötik őket olyan mértékben az előírások.

Fotó: mediadrumworld.com/Jack Stewart

Az apa, hogy jó tanáruk – és apjuk – legyen, folyamatosan képzi magát. Nem is csoda, egy sor dolgot tanít: olvasás, írás, számolás, egészen addig, hogy hangszereken is tanulnak valamint a vallásokról is.

Noha ez nem kevés munkájába kerül, minden nap 4:30-kor kel fel, csak így van ideje magára is, még mielőtt a gyerekeivel kell foglalkoznia.

Ugyanakkor a gyerekekkel való tanulással és játékkal tölteni az időt egy élvezet!

– mondta Stewart, aki azt nem árulta el, hogyan vált egyedülállóvá.

Emellett napi szintén járnak egy olyan csoportba is, ahol más otthontanuló gyerekekkel találkozhatnak, hogy legyen társasági életük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik