Élet-Stílus

Mégsem adományozott a rákos kislánynak, csak azért, mert rájött, két anyukája van

Az év elején Tiffany és Albree Shaffer borzasztó hírt kapott: 18 hónapos kislányuknál, Callie-nál kifejlett neuroblasztómát diagnosztizálták, egy főleg gyerekeket sújtó rosszindulatú idegrendszeri daganatot. Már akkor nagyon kifejlett volt a tumor, ami azt jelentette, hogy csak nagyon agresszív kezeléssel lehet segíteni a kislányon, pont annyi ideig kell sugárkezelést és kemoterápiát is kapnia, mint amennyi idős. Emellett csontvelő-transzplantációra és a daganat kiműtésére is szüksége van.

A szülei egy családi barátja megsegítésükre egy közösségi adománygyűjtést indított a GoFundMe-n, hogy tudják fizetni a borsos kórházi számlákat. Sokan adtak a kislány és szülei megsegítésére, aztán egy nap Shafferék egy üzenetet kaptak a Facebook-oldalukon egy bizonyos Bren Marie-től:

Callie-ért szólnak az imáim. Adományoztam volna 7600 dollárt a gyűjtésébe, de aztán rájöttem, hogy a szülei leszbikusok. Ezért inkább a St. Jude kórháznak adtam. Sajnálom. Még mindig imádkozom érte, de talán ez Isten módja arra, hogy felhívja a figyelmet, a lánynak egy apukára és egy anyukára van szüksége, nem két anyukára.

A 7600 dollár az csaknem 3 millió forintot jelentene.

A kislány szülei eldöntötték, nem reagálnak a nő üzenetére, aki mondjuk azóta törölte is a fiókját. Az anyákat megrendítette az üzenet, próbáltak nem elszomorodni tőle, de nehéz volt, hiszen valaki csak azért kereste meg őket, hogy ezt leírhassa nekik.

Elég lett volna, hogy nem adományoz és mellőzi az oldalt

– nyilatkozták. Ugyanakkor az üzenet nem volt teljesen hatástalan, mert amióta kikerült, azóta megugrott a segíteni szándékozók száma. Eddig összesen 85 ezer dollár, valamivel több mint 32 millió forint jött össze.

Kiemelt kép: GoFundMe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik