Élet-Stílus

A világ másik végén vízbe dobott palackpostát talált egy skót kislány

Tavaly, szeptember végén, egy ködös hajnalon Samuel Roger Holmes, 46 éves, ír motivációs-előadó egy apró befőttesüvegbe zárt kis üzenetet dobott egy konténerszállító hajó fedélzetéről az óceánba, nem messze Új-Fundland partjaitól. Szinte biztos volt benne, hogy soha többé látja viszont a kis üveget, de napra pontosan hat hónappal később emailt kapott egy skót kislánytól – írja a Mirror című bulvárlap ír kiadása.

A New Yorkban élő Holmes a szülővárosába, az Írországban fekvő Letterkennybe tartott tavaly ősszel. Úgy döntött, valóra váltja egy régi álmát és kipróbálja, milyen az élet egy óceánjárón. Leszervezte, hogy felvegyék egy teherhajóra, amivel két hétig utazott, minden kényelem, telefont és wifi nélkül. Az út elején jutott eszébe, hogy kipróbál még valamit, amit mindig szeretett volna: vízbe dob egy palackpostát. Az üzenetben csak az elérhetőségit adta meg, és kérte a megtalálót, hogy keresse meg.

Fél évvel később, a 7 éves Anna Riddoch a nagyszüleinél töltötte a húsvéti szünetet, a Skócia nyugati partjai mellett fekvő Dél-Uist szigetén. Az édesanyja azt mesélte a kislánynak, hogy amikor ő volt gyerek, és a szigeten élt, sokszor álmodozott arról, hogy egyszer talál a parton egy palackba rejtett üzenetet, de soha sem volt szerencséje. Nem sokkal később, amikor Anna az apjával sétálgatott, megtalálta Holmes kis befőttesüvegét. A család még aznap emailt küldött az ír férfinak, amihez mellékeltek e fotót Annáról és a palackpostáról.

Holmes egy Facebook-posztban számolt be a történetről. Azt írta, lenyűgözi, ahogy az a kicsi, törékeny üveg túlélte fél év viharait és viszontagságait az óceánon, majd több ezer kilométer megtétele után, biztonságosan partot ért, és ráadásul egy olyan ember találta meg, aki ki is nyitotta, ahelyett, hogy reflexből a szemétbe dobta volna.

A férfi azt tervezi küld majd valamilyen ajándékot a kislánynak az üzenete megtalálásáért, annak ellenére is, hogy Anna szülei biztosították, a lányuknak épp elég jutalom volt az az öröm, amit akkor érzett, amikor rábukkant az üvegre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik