Élet-Stílus

Küzdeni tanítják ép társaikat a szétválasztott sziámi ikrek

Kendra és Maliyah Herrin sziámi ikrekként születtek az Utahban. Nem csak összenőve voltak, de osztoztak a májukon, és kettőjüknek volt egy veséjük. Az orvosok azt gondolták 24 órát sem fognak élni az anyaméhen kívül. Ma, 17 évesen, mindketten önálló, független életet élnek, egy bonyolult és életveszélyes szétválasztó műtétnek köszönhetően, amin négyéves korukban estek át.

Megpróbáltatásokkal, küzdelemmel, teli életükről blogot vezetnek, de van saját YouTube-csatornájuk és Instagram-fiókjuk is, hogy megoszthassák a világgal a történetüket, ami arról szól, hogy minden nehézség, hátrány és szenvedés ellenére is lehet boldog kiegyensúlyozott életet élni – írja a Sun című brit bulvárlap.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kendra & Maliyah Herrin (@herrintwins) által megosztott bejegyzés, Febr 25., 2018, időpont: 10:05 (PST időzóna szerint)

A szétválasztó műtét során, amit az ikrek csak úgy emlegetnek, hogy „a kettévágás napja” Kendra kapta meg az ikerpár egyetlen veséjét. Maliyah az édesanyjuktól kapott egy vesét, de az a beültetés után tíz évvel kilökődött, ezért a kislány heti három nap, háromórás művesekezelésekre szorult két és fél éven át, amíg nem találtak neki egy megfelelő donorvesét. Ma mindketten egészségesek és boldogok.

Az ikrek szétválasztása nem csak azért volt fontos, hogy önálló életet élhessenek. Összenőve, egyetlen vesével nem maradhattak volna életben. Bár kicsik voltak még, amikor a műtétet elvégezték rajtuk, azt mondják, emlékeznek rá, mennyire furcsa érzés összenőve lenni valakivel.

A kortársaikhoz hasonlóan iskolába járnak és bár fizikailag nem mindig bírják tartani velük a tempót, soha nem gúnyolják őket. Sőt, a legtöbbször ők öntenek erőt és bátorságot másokba. Arra tanítják társaikat, hogyan viseljék emelt fővel a megpróbáltatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik